Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Φωκίδας 1987–88

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ΕΠΣ Φωκίδας 1987-88)
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.Φ.
Περίοδος1987–88
1988–89

Το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φωκίδας της περιόδου 1987-88 ήταν το τρίτο που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ένωσης. Τον τίτλο κατέκτησε ο Φωκικός Άμφισσας, ο οποίος, έχοντας αρχικά προπονητές τους Γ. Ταμπάκη και Τάκη Κατσιφλώρο, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, τόσο στον πρώτο γύρο (όπου πέτυχε 13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με τέρματα 75-6), όσο και συνολικά, καθώς τερμάτισε αήττητος [1] και με νέο τεχνικό τον Παναγιώτη Ψυχογιό, εχοντας σκοράρει 160 τέρματα, δηλ. πάνω από 6 γκολ ανά αγώνα! Ωστόσο, παρά την επιτυχία του, ο Φωκικός δεν κατάφερε να προαχθεί στη νεοσύστατη τότε Δ΄Εθνική, αφού ηττήθηκε στο Ειδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Ο., που ακολούθησε.

Στο πρωτάθλημα της Α΄Φωκίδας 1987-88, έλαβαν μέρος 14 ομάδες. Εκτός του πρωταθλητή Φωκικού, ήσαν οι Αστέρας Ιτέας, Διαγόρας Πολυδρόσου, Ησαΐας Δεσφίνας, Θύελλα Αγίων Πάντων, Ατρόμητος Σερνικακίου, Κουλοβάτα, Ολυμπιακός Κίρρας, Ανδρούτσος Γραβιάς, Κεχαγιάς Προσηλίου, ΠΑΣ Άμφισσα, Κρισσαίος Χρισσού, Ποσειδών Ιτέας και Έλατος Βουνιχώρας.

Τους τίτλους στους δυο ομίλους της Β΄ τοπικής Κατηγορίας κέρδισαν ο Α.Σ. Απόλλων Δελφών και η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας.

Τελική βαθμολογία Α΄ Κατηγορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυπελλούχος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Κύπελλο της Ένωσης κατέκτησε ο Αστέρας Ιτέας, νικώντας στον Τελικό, με σκορ 5-0 τον Κεχαγιά Προσηλίου, χάρις σε τέρματα των Παπαδήμα (3), Γρίβα και Φυτόπουλου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Φύλλο "Αθλητικής Ηχούς", της 26 Απριλίου 1988

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]