Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Φθιωτιδοφωκίδας 1979–80

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ΕΠΣ Φθιωτιδοφωκίδας 1979/80)
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.Φ.
Περίοδος1979–80
1980–81

Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιωτιδοφωκίδας/Ευρυτανίας της περιόδου 1979-80 διεξήχθη με τη συμμετοχή 15 ομάδων εκ των οποίων οι 13 προέρχονταν από τη Φθιώτιδα (Παλλαμιακή, Δάφνη Λιβανάτων, Λάρυμνα, Άρης Αγίου Κωνσταντίνου, Οπούντιος Μαρτίνου, Αχιλλέας Δομοκού, Α.Ο. Αταλάντη, Παμμωλιακός, Καμένα Βούρλα, Α.Ο. Στυλίδα, Αγρότης Λιανοκλαδίου, Α.Σ. Κηφισσός, Παγκρατιακός), μια από τη Φωκίδα (Α.Σ. Αστέρας Ιτέας) και μια από την Ευρυτανία (Βελούχι Καρπενησίου). Τον τίτλο διεκδίκησαν η Παλλαμιακή, η Δάφνη και μέχρις ενός σημείου ο Άρης Α.Κ. με τη Λάρυμνα. Η τελευταία είχε μια απρόσμενη απώλεια, στην αρχή του πρωταθλήματος, όταν αρκετοί ποδοσφαιριστές της τραυματίσθηκαν κατά το πολύνεκρο ατύχημα που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου "ΛΑΡΚΟ" που έδρευε στην πόλη.

Η εξέλιξη του πρωταθλήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τα πρώτα παιχνίδια ξεχώρισαν οι προαναφερόμενες 3-4 ομάδες, με την Παλλαμιακή να τερματίζει στην πρώτη θέση με 23 βαθμούς στο τέλος του α΄γύρου, ακολουθούμενη από τους αντιπάλους της Άρη και Δάφνη (21 β.), οι οποίοι όμως είχαν ένα ματς περισσότερο.

Την 21η αγωνιστική η Δάφνη έπιασε στην κορυφή την Παλλαμιακή (πάντα με ένα παιχνίδι περισσότερο), αλλά την 22η μέρα έχασε την ευκαιρία να την υποσκελίσει, αναδεικνυόμενη ισόπαλη 2-2 στη Λάρυμνα, παρότι οι γηπεδούχοι αγωνίσθηκαν με 10 ποδοσφαιριστές σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης.

Τελικά, η Παλλαμιακή απέσπασε την τελευταία ημέρα μια ισοπαλία στο Μαρτίνο με 1-1 και παρά τη νίκη της Δάφνης στο Δομοκό (1-0), κατέκτησε τον τίτλο με ένα βαθμό διαφορά (45, έναντι 44 της αντιπάλου της). Στην τρίτη θέση με 38 βαθμούς τερμάτισε η Λάρυμνα που επικράτησε 2-1 της Αταλάντης, ενώ τέταρτος ήταν ο Άρης Α.Κ. με 34 βαθμούς.

Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Αστέρας Ιτέας, που υποβιβάστηκε έτσι στη Β΄ τοπική κατηγορία.

Το Κύπελλο Φθιωτιδοφωκίδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη διοργάνωση πήραν μέρος επιπλέον (πλην των σωματείων Α΄κατηγορίας) οι σύλλογοι Πανδαμαστιακός, Άρης Λαμίας, Θρονιακός, Ευβοϊκός, Φραντζή, Απόλλων Λαμίας, Παλλαμιακός, Πελασγιακός, Νέα Άμπλιανη, Μαγνησιακός και Ηρακλής Ροδίτσας.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ηλεκτρονικό αρχείο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ"
  • Αρχείο εφημερίδας "Φως των Σπορ"