Δύο ξένοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Δύο Ξένοι)
Δύο ξένοι
Στιγμιότυπο των αρχικών τίτλων
ΕίδοςΡομαντική κομεντί
ΔημιουργοίΑλέξανδρος Ρήγας
Δημήτρης Αποστόλου
ΣκηνοθεσίαΑλέξανδρος Ρήγας
ΠρωταγωνιστέςΝίκος Σεργιανόπουλος
Εβελίνα Παπούλια
Ντίνα Κώνστα
Χρυσούλα Διαβάτη
Αλέξανδρος Ρήγας
Δημήτρης Τσούτσης
Καλλιόπη Ταχτσόγλου
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Οδυσσέας Σταμούλης
Ράνια Ιωαννίδου
Αίας Μανθόπουλος
Μουσική τίτλωνThe 101 Strings Orchestra - I Could Have Danced All Night
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων59
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΘοδωρής Κόντος
Τοποθεσία γυρισμάτωνStudio Παιανίας
ΦωτογραφίαΘέμης Μαρτύρης
Παναγιώτης Κολιός
ΜοντάζΓιώργος Λίτσιος
Διάρκεια45-60 λεπτά / επεισόδιο
Εταιρεία παραγωγήςΈψιλον Α.Ε.
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMega Channel
Αναλογία πλευρών4:3 (576i, SDTV)
ΉχοςΣτερεοφωνικός
ΠροβολήΠέμπτη 9 Οκτωβρίου 1997 - Δευτέρα 21 Ιουνίου 1999

Δυό Ξένοι είναι ο τίτλος ρομαντικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Ρήγα και τον Δημήτρη Αποστόλου, και προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δείκτες του Mega Channel τις σεζόν 1997-1999. Η σειρά παρουσιάζει την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας λαϊκής και με χαμηλή μόρφωση, νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ελαφρού περιεχομένου (Εβελίνα Παπούλια), και ενός καθηγητή αρχαίου δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα (Νίκος Σεργιανόπουλος). Έκτοτε, έχει προβληθεί σε επανάληψη σε ετήσια βάση λόγω της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε.

Ο τίτλος της σειράς είναι εμπνευσμένος από τους στίχους του τραγουδιού «Το σημάδι» που γράφτηκε σε μουσική του Μάριου Τόκα και ερμηνεύτηκε από την Κωνσταντίνα και τον Γιάννη Πάριο.

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α΄ προβολή
Πρεμιέρα Φινάλε
1 29 9 Οκτωβρίου 1997 2 Ιουνίου 1998
2 30 6 Οκτωβρίου 1998 21 Ιουνίου 1999

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς είναι καθηγητής αρχαίου δράματος στο θεατρικό εργαστήρι που λειτουργεί μαζί με τον στενό φίλο του και ηθοποιό, Πέτρο Σταύρου. Ο Κωνσταντίνος είναι αυστηρός, ελαφρώς δύστροπος, βαθιά υποστηρικτής του κλασικισμού, με εσωστρεφή χαρακτήρα. Ζει σε ένα διαμέρισμα στην οδό Μητσαίων, στη συνοικία Μακρυγιάννη, μαζί με την οικονόμο του, τη Φλώρα Μπαρμπαρίτσα. Η μητέρα του, Ντένη Μαρκορά, είναι μια πλούσια χήρα, πολυμήχανη, χιουμορίστρια, φανατική οπαδός του Παναθηναϊκού, που επηρέασε αρνητικά τη ψυχολογία του Κωνσταντίνου όταν εκείνος ήταν ακόμη παιδί, και σήμερα ακόμη τον κάνει έξω φρενών. Η ίδια ζει σε μια μονοκατοικία στο Κολωνάκι μαζί με τη Ρωσίδα υπηρέτρια της, τη Μαρούσκα, που πάντα αποτελεί το άτομο που θα ξεσπάσει πάνω της.

Όταν το φλερτ της Ντένης, ο Νικηφόρος Κασιμάτης, που διευθύνει ένα τηλεοπτικό κανάλι, αντιλαμβάνεται πως οι θεαματικότητες έχουν πέσει, αποφασίζει να εισέλθει μέσα στον χώρο των κουλτουριάρηδων καλεσμένων στις εκπομπές, κάτι που οδηγεί τη Ντένη στο να προτείνει στον Κωνσταντίνο να εμφανιστεί στη πρωινή εκπομπή της Μαρίνας Κουντουράτου, Πρωινό χαμόγελο. Ο Κωνσταντίνος αντιδράει αρνητικά αρχικά, αλλά έπειτα το ξανασκέφτεται και εμφανίζεται την άλλη μέρα στην εκπομπή της Μαρίνας. Η Μαρίνα, είναι μια νεαρή κοπέλα, από χωριό, χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και με χαρακτήρα που πρέπει να έχει η κάθε παρουσιάστρια. Με τη προσωπικότητα και τη συμπεριφορά της εκνευρίζει τον Κωνσταντίνο, ο οποίος αποχωρεί από την εκπομπή. Στα παρασκήνια, η Μαρίνα χαστουκίζει τον Κωνσταντίνο και από εδώ πετάγεται η πρώτη σπίθα μιας σχέσης αγάπης και μίσους.

Στη πορεία, η Μαρίνα επιθυμεί να φοιτήσει στη δραματική σχολή του Κωνσταντίνου, και εκείνος διστακτικά τη δέχεται δοκιμαστικά. Από τη πρώτη μέρα οι δυο τους δεν τα πηγαίνουν καλά και είναι εμφανής η αντιπάθεια που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Με τον καιρό, οι δυο τους θα ανακαλύψουν κρυφές πτυχές του χαρακτήρα τους χάρη στον άλλο: η Μαρίνα θα θελήσει να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, ενώ ο Κωνσταντίνος θα βρει έναν πιο εύθυμο χαρακτήρα. Σύντομα θα δημιουργήσουν έναν κρυφό δεσμό, τον οποίο θα μάθει ο αρχισυντάκτης του πρωινού και φίλος της Μαρίνας, Τόλης Σιδεράτος, ο Πέτρος και τελικά η Ντένη. Ωστόσο, η ίδια θα το κρατήσει κρυφό από τον Κωνσταντίνο, μιας και μόνο η Μαρίνα γνωρίζει πως η Ντένη ξέρει για τον δεσμό τους.

Μετά από μια περίοδο ευημερίας, οι δυο τους θα ανακαλύψουν αρκετές διαφορές των χαρακτήρων τους και θα χωρίσουν, όχι και τόσο πολιτισμένα. Παρ' όλα αυτά, η Μαρίνα θα χωρίσει την -ως τότε- σχέση της, τον Λάμπη, ενώ ο Κωνσταντίνος θα κάνει πρόταση γάμου στη μνηστή του, τη Μίνα. Όμως η Μίνα, μαθαίνοντας για τη κρυφή σχέση τους καθώς και για την εγκυμοσύνη της Μαρίνας, θα εξαφανιστεί και ο γάμος θα ματαιωθεί. Η εγκυμοσύνη της Μαρίνας θα φανεί σύντομα, και μη θέλοντας να πει πως το παιδί είναι του Κωνσταντίνου, θα γνωρίσει τον ηθοποιό, Αία Μανθόπουλο, και πείθοντας τον πως η εγκυμοσύνη της είναι καρπός μιας ατυχούς σχέσης, θα επισημοποιηθεί πως εκείνος είναι ο πατέρας του παιδιού. Η κίνηση αυτή θα εκνευρίσει τόσο τον Κωνσταντίνο όσο και τη Ντένη, η οποία θα αρχίσει να απομακρύνεται από τη Μαρίνα και να τη απαξιώνει όπου τη βρει (γεγονότα που εξελίσσονται στο απαγορευμένο επεισόδιο της σειράς). Ωστόσο, η Μαρίνα θα εξομολογηθεί στη Ντένη ποιος είναι ο αληθινός πατέρας του παιδιού και τότε θα ξαναρχίσουν οι καλές τους σχέσεις.

Παράλληλα, Κωνσταντίνος και Ντένη θα δραστηριοποιηθούν στη τηλεόραση, εκείνος ως σκηνοθέτης και εκείνη ως παραγωγός μιας τηλεοπτικής σειράς, που το βασικό καστ θα αποτελούν οι μαθητές του Κωνσταντίνου: η Δάφνη, ο Ντίνος, ο Δημήτρης, ο Βασίλης, η Ντιάνα -η οποία φλέρταρε τον Νικηφόρο και τον χώρισε από τη Ντένη για να πάρει έναν τηλεοπτικό ρόλο- ο Φώτης, η Άβα και ο Σπύρος που θα τον βοηθάει στη σκηνοθεσία. Η σεναριογράφος της σειράς, Μάρα Θεοφάνους, θα δημιουργήσει δεσμό με τον Κωνσταντίνο, ο οποίος όμως θα συνεχίσει να αγαπάει τη Μαρίνα.

Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν είναι: η άφιξη του άνδρα της ζωής της Φλώρας, του Μένιου –ο οποίος είχε μπλεχτεί σε κυκλώματα μαστροπείας και τελικά συνελήφθη– η γέννα της Μαρίνας, η στράτευση του Τόλη, η εγκατάσταση της μητέρας της Μαρίνας, της Ζωίτσας, στην Αθήνα για ένα μικρό διάστημα, κ.ά. Τελικά, η Μαρίνα θα κάνει πρόταση γάμου στον Αία, αλλά λίγο πριν τον γάμο, ο Κωνσταντίνος θα ομολογήσει σε όλους την αγάπη του γι’ αυτή. Η μοίρα το ήθελε γραφτό εκείνος και εκείνη να είναι μαζί.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την ολοκλήρωση της συγγραφικής συνεργασίας του Αλέξανδρου Ρήγα με τον Λευτέρη Παπαπέτρου στις σειρές Πάτερ Ημών και Ντόλτσε Βίτα, ο πρώτος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Αποστόλου. Στις αρχές του 1997 ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η παραγωγή της νέας σειράς με τίτλο «Δυο ξένοι» που επρόκειτο να προβληθεί στο Mega. Το σενάριο ήταν του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, ενώ την τηλεσκηνοθεσία ανέλαβε ο Αντώνης Αγγελόπουλος ( Είσαι το ταίρι μου κλπ.) και ο Ανδρέας Μορφονιός (Άκρως οικογενειακόν κλπ.).

Η σειρά εξιστορούσε τον έρωτα του σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής, Κωνσταντίνου Μαρκορά, και της τηλεπαρουσιάστριας της πρωινής εκπομπής Πρωινό χαμόγελο, Μαρίνας Κουντουράτου, μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις και μια προσπάθεια να κρύψουν τον έρωτα τους από τους άλλους, αλλά πολλές φορές και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Η σειρά ξεχώρισε για το σενάριο της, βασισμένο στο χιούμορ και στα πικάντικα σχόλια, χαρακτηριστικά γνωρίσματα των σεναριογράφων. Επίσης οι ίδιοι ποτέ δεν έκρυψαν τις αναφορές του σίριαλ σε διάσημα λογοτεχνικά έργα που πραγματεύονται το ίδιο θέμα: έναν έρωτα κόντρα σε όλες τις κοινωνικές νόρμες και διακρίσεις, όπως τον Πυγμαλίωνα του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, αλλά και το θεατρικό Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα του Willy Russell. Άλλωστε, η σειρά δανείζεται το κεντρικό μουσικό της θέμα, The 101 Strings Orchestra - I Could Have Danced All Night από τη κινηματογραφική μεταφορά του Πυγμαλίωνα, Ωραία μου κυρία (My Fair Lady).

Στο πρώτο επεισόδιο –στο τέλος των τίτλων αρχής– οι συντελεστές αφιερώνουν τη σειρά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, με το χαρακτηριστικό παρακάτω κείμενο: Η σειρά «Δυο ξένοι» αφιερώνεται σε μια γυναίκα που μας έμαθε να πιστεύουμε στα παραμύθια... την Αλίκη.

Η σειρά αποτελείται από 59 επεισόδια, αλλά στις επαναλήψεις του καναλιού προβάλλονται μόλις τα 58, καθώς το ένα από αυτά δεν έχει ξαναπαιχτεί εξαιτίας κάποιων σκηνών που δείχνουν τον Κωνσταντίνο να χρηματίζει την εγγονή της Μαριάνθης για να παίρνει κρυφά τηλέφωνο την Μαρίνα και να την αποκαλεί «πουτάνα». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προβολή του επεισοδίου από το Ε.Σ.Ρ. σε επανάληψη επ' αόριστον, ή τυπικά να κόβονται οι επίμαχες σκηνές (41ο επεισόδιο, 21/12/1998). Η σειρά επίσης πρόβαλε και μια τηλεταινία με τη σύνοψη της σειράς, με αφορμή τον 3ο κύκλο που δε προβλήθηκε ποτέ. Ο τρίτος κύκλος, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ρήγα, ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου του 1999 και θα ολοκληρωνόταν σε 12 επεισόδια λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Σχεδιασμός και concept[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως δήλωσε ο σεναριογράφος της σειράς Αλέξανδρος Ρήγας σε συνέντευξή του το 2017:

«Η ιδέα για το story είχε γεννηθεί πολύ νωρίς, όταν είδα το «Ωραία μου κυρία». Ο μύθος του Πυγμαλίωνα, δηλαδή ο μύθος της λαϊκής απλής κοπέλας που συναντάει ένα διανοούμενο και δυο κόσμοι ενώνονται με τον πιο παράδοξο τρόπο αμέσως, με γοήτευσε. Ο έρωτας που δεν γνωρίζει κοινωνικές τάξεις και συμβάσεις. Το είχα δει με την Αλίκη, το είχα διαβάσει, το είχα μελετήσει. Σκεφτόμουν λοιπόν να κάνω ένα έργο πάνω σ' αυτό... Ήθελα να κάνω κάτι μεταξύ του «Ωραία μου κυρία» και «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» και να της το προτείνω... Τελικά, η Αλίκη μου είπε να το κάνω, ότι είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και μου πρότεινε την Ελένη Κούρκουλα ως ιδανική. Όταν πέθανε, το καλοκαίρι του 1996, είπα ότι η επόμενη επαγγελματική μου κίνηση θα είναι αυτό που μου είπε η Αλίκη».[1]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α΄ κύκλος (1997–1998)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Προβάλλονταν κάθε Πέμπτη στις 21:05 (επεισόδια 1-12) και κάθε Τρίτη στις 21:15 (επεισόδια 13-29).

Β΄ κύκλος (1998–1999)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Προβάλλονταν κάθε Τρίτη στις 21:50 (επεισόδια 30-32), κάθε Δευτέρα στις 21:10 (επεισόδια 33-46) και στις 22:10 (επεισόδια 47-59).
# Α' Προβολή Τηλεθέαση
30 06/10/1998 37.8% [2]
31 13/10/1998 38.1% [3]
32 20/10/1998 41.9% [4]
33 26/10/1998 41.3% [5]
34 02/11/1998 45.4% [6]
35 09/11/1998 43.1% [7]
36 16/11/1998 42.2% [8]
37 23/11/1998 45.8% [9]
38 30/11/1998 43.4% [10]
39 07/12/1998 46.6% [11]
40 14/12/1998 41.1% [12]
41 21/12/1998 44.6% [13]
42 01/02/1999 47.7% [14]
43 08/02/1999 44.2% [15]
44 15/02/1999 45.9% [16]
45 01/03/1999 44.5% [17]
46 08/03/1999 43.9% [18]
47 15/03/1999 40.8% [19]
48 22/03/1999 43.9% [20]
49 29/03/1999 40.1% [21]
50 05/04/1999 48.4% [22]
51 19/04/1999 47.8% [23]
52 26/04/1999 33.2% [24]
53 03/05/1999 33.6% [25]
54 10/05/1999 34.1% [26]
55 17/05/1999 37.4% [27]
56 24/05/1999 39.8% [28]
57 07/06/1999 32.0% [29]
58 14/06/1999 29.3% [30]
59 21/06/1999 44.6% [31]

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για την επιλογή των δύο πρωταγωνιστικών χαρακτήρων αυτών του Κωνσταντίνου Μαρκορά και της Μαρίνας Κουντουράτου είχαν επιλεγεί άλλοι ηθοποιοί από αυτούς που τελικά έπαιξαν τους ρόλους αυτούς. Συγκεκριμένα ο ρόλος του καθηγητή Μαρκορά είχε προταθεί στον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Γρηγόρη Βαλτινό ενώ τελικά το ρόλο ερμήνευσε ο Νίκος Σεργιανόπουλος ενώ το ρόλο της τηλεπαρουσιάστριας Κουντουράτου επρόκειτο αρχικά να παίξει η Ελένη Κούρκουλα. Ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά είχε γραφτεί για την Μάρθα Βούρτση, τον οποίο τελικά υποδύθηκε η Ντίνα Κώνστα[32][33]

Ηθοποιός Ρόλος Ιδιότητα
Νίκος Σεργιανόπουλος Κωνσταντίνος Μαρκοράς Σκηνοθέτης, καθηγητής αρχαίου δράματος, ιδιοκτήτης θεατρικού εργαστηρίου. Εμμονικός με το αρχαίο δράμα «Αντιγόνη».
Εβελίνα Παπούλια Μαρίνα Κουντουράτου Παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής «Πρωινό χαμόγελο» στο κανάλι του Νικηφόρου.
Ντίνα Κώνστα Ντένη Μαρκορά Μητέρα του Κωνσταντίνου, πλούσια χήρα με οίκο νυφικών, εξαιρετικά κοινωνική, πανέξυπνη και με έντονο ειρωνικό χιούμορ.
Χρυσούλα Διαβάτη Φλώρα Μπαρμπαρίτσα Οικονόμος του Κωνσταντίνου και η γυναίκα που τον μεγάλωσε. Σε μόνιμη κόντρα με τη Ντένη.
Αλέξανδρος Ρήγας Τόλης Σιδεράτος Γκέι αρχισυντάκτης της πρωινής εκπομπής της Μαρίνας και κολλητός της, αργότερα κολλητός και του Κωνσταντίνου.
Δημήτρης Τσούτσης Νικηφόρος Κασιμάτης Καναλάρχης του MEGA, φλερτ της Ντένης. Πρώην στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας.
Καλλιόπη Ταχτσόγλου Μαρούσκα Μαλένγκα Ρωσίδα οικιακή βοηθός της Ντένης. Στόχος των συχνών ξεσπασμάτων της Ντένης. Δε μιλά λέξη ελληνικά, παρ' όλα αυτά συνεννοείται άψογα με τη Ντένη.
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου Μίνα Αγγελοπούλου Δικηγόρος, μνηστή του Κωνσταντίνου, χωρίς καλές σχέσεις με τη Ντένη (1ος κύκλος) 33 επεισόδια
Οδυσσέας Σταμούλης Πέτρος Σταύρου Ηθοποιός, καθηγητής Αρχαίου Δράματος, στενός φίλος του Κωνσταντίνου (1ος κύκλος)
Ράνια Ιωαννίδου Μαριάνθη Μαντούνα Γειτόνισσα και φίλη της Φλώρας, αφελής και αγαθή.
Αίας Μανθόπουλος Αίας Μανθόπουλος Ηθοποιός στο σήριαλ που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος, και σχέση της Μαρίνας (2ος κύκλος)
Δήμητρα Παπαδήμα Μάρα Θεοφάνους Σεναριογράφος στο σήριαλ που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος, σχέση του Κωνσταντίνου (2ος κύκλος)
Τιτίκα Στασινοπούλου Ζωή Κουντουράτου Μητέρα της Μαρίνας, που ζει στα Γρεβενοχώρια και παρεμβαίνει συνεχώς στη ζωή της (2ος κύκλος)
Νίκος Σιδέρης Λάμπης Σχέση της Μαρίνας, ζόρικος και άπιστος (1ος Κύκλος)
Άβα Γαλανοπούλου Άβα Γαλανοπούλου Μαθήτρια του Μαρκορά, που αργότερα έχει έναν κωμικό ρόλο στο σήριαλ που σκηνοθετεί ο ίδιος.
Φώτης Σπύρος Φώτης Μαθητής του Μαρκορά, που αργότερα γίνεται βοηθός (κι έπειτα αντικαταστάτης) του Τόλη στην εποπτεία της εκπομπής της Μαρίνας, σχέση της Άβας.
Τζούλη Σούμα Δάφνη Μαθήτρια του Μαρκορά, που αργότερα πρωταγωνιστεί στο σήριαλ που σκηνοθετεί ο ίδιος.
Θέμης Μάνεσης Μένιος Τσαπάρας Η σχέση της Φλώρας, πρώην σωφέρ των Μαρκοράδων, που είχε εξαφανιστεί για 18 χρόνια στην Αφρική, μπεγμένος σε κυκλώματα μαστροπίας (Επεισόδια 45-59)
Νίκος Μποτόπουλος Δημήτρης Μαθητής του Μαρκορά, που φλερτάρει τη Ντένη και εργάζεται στην μπουάτ που συχνάζουν οι χαρακτήρες.
Βασίλης Παλαιολόγος Βασίλης Μαθητής του Μαρκορά, που αργότερα αναλαμβάνει τη θέση του βοηθού του Κωνσταντίνου στο σήριαλ που σκηνοθετεί ο ίδιος.
Κωνσταντίνος Παπαθανασίου Ντίνος Μαθητής του Μαρκορά, που αργότερα πρωταγωνιστεί στο σήριαλ που σκηνοθετεί ο ίδιος.
Κατερίνα Ηλιάδη Ντιάννα Μαθήτρια του Μαρκορά, ελαφρών ηθών, που φλερτάρει τον Νικηφόρο για να πάρει έναν τηλεοπτικό ρόλο.
Σπύρος Πούλης Σπύρος Μαθητής του Μαρκορά

Βραβεία για τα 20 χρόνια του Mega από το «The Twenty»[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατηγορία Θέση Άτομο που του απονεμήθηκε το βραβείο
Αγαπημένη κομεντί 1η Θέση Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Οι 50 κορυφαίες υποψηφιότητες 16η Θέση
Μεγάλα νούμερα 16η Θέση
Σέξι πρωταγωνίστρια 6η Θέση (Εβελίνα Παπούλια)
Σέξι πρωταγωνιστής 16η Θέση (Νίκος Σεργιανόπουλος)
Ήρωας που έσπαγε τα νεύρα 11η Θέση (Αίας Μανθόπουλος)
Το πιο αχτύπητο δίδυμο 9η Θέση (Ντίνα Κώνστα) - (Χρυσούλα Διαβάτη)
Ατάκα που έγραψε ιστορία («Βρε Αία!») 10η Θέση (Νίκος Σεργιανόπουλος)
Ατάκα που έγραψε ιστορία («Ντα Γκαζπαζά») 7η Θέση (Καλλιόπη Ταχτσόγλου)
Αγαπημένος πρωταγωνιστής κωμικής σειράς 5η Θέση (Νίκος Σεργιανόπουλος)
Αγαπημένη πρωταγωνίστρια κωμικής σειράς 18η Θέση (Εβελίνα Παπούλια)
Αγαπημένη πρωταγωνίστρια κωμικής σειράς 13η Θέση (Χρυσούλα Διαβάτη)
Αγαπημένη πρωταγωνίστρια κωμικής σειράς 7η Θέση (Ντίνα Κώνστα)
Αγαπημένη πρωταγωνίστρια κωμικής σειράς 6η Θέση (Άβα Γαλανοπούλου)
Ερωτική σκηνή που έκοψε την ανάσα 16η Θέση (Νίκος Σεργιανόπουλος) - (Εβελίνα Παπούλια)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Επική αποκάλυψη Ρήγα για Βουγιουκλάκη και "Δύο Ξένους"! «Είπα στον Κώστα Σπυρόπουλο…»». zappit.gr. 25 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021. 
  2. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  3. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  4. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  5. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  6. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  7. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  8. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  9. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  10. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  11. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  12. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  13. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  14. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  15. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  16. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  17. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  18. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  19. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  20. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  21. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  22. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  23. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  24. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  25. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  26. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  27. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  28. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  29. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  30. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  31. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  32. «Εβελίνα Παπούλια: Το άγνωστο παρασκήνιο από τον ρόλο της στους "Δυο ξένους"». zinapost.gr. 22 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021. 
  33. «Ο πρώτος Μαρκοράς: Αυτός ήταν η πρώτη επιλογή του Ρήγα για το ρόλο στους «Δυο Ξένους»». menshouse.gr. 14 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]