Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών
International Telecommunication Union
Union internationale des télécommunications
Unión Internacional de Telecomunicaciones
Международный союз электросвязи
الاتحاد الدولي للاتصالات
国际电信联盟
Flag of ITU.svg
Είδος Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.
Ακρωνύμια ITU (αγγλικά)
UIT (γαλλικά)
Επικεφαλής Flag of Mali.svg Χαμαντούν Τουρέ
Κατάσταση Ενεργή
Ίδρυση 17 Μαΐου 1865
Έδρα Flag of Switzerland.svg Γενεύη, Ελβετία
Ιστοσελίδα http://www.itu.int/en
Τα γραφεία της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών στην Γενεύη.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (αγγ. International Telecommunication Union, γαλλ. Union internationale des télécommunications) είναι ο αρμόδιος οργανισμός για τις τηλεπικοινωνίες και την διακίνηση της πληροφορίας. Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών είναι υπεύθυνη για τo διαμερισμό του φάσματος των ραδιοκυμάτων σε όλες τις χώρες, προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των χωρών για την εγκατάσταση δορυφόρων στο διάστημα, εργάζεται για τη βελτίωση των υποδομών για τις τηλεπικοινωνίες στις αναπτυσσόμενες χώρες και δημιουργεί παγκόσμια πρότυπα.

Παράλληλα, οργανώνει εκθέσεις και συνέδρια, όπως το ITU TELECOM WORLD, που προσελκύει εκπροσώπους από κυβερνήσεις και φορείς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής για ανταλλαγή ιδεών.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών δραστηριοποιείται σε χώρους των τηλεπικοινωνιών όπως το broadband Internet, ασύρματη τεχνολογία, αεροναυτική και θαλάσσια πλοήγηση, ραδιοαστρονομία, μετεωρολογία μέσω δορυφόρων και πολλά άλλα.

Αριθμεί 192 μέλη και περίπου 700 συνεργάτες και εδρεύει στη Γενεύη.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα International Telecommunication Union της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).