Διαδικτυακή βοηθός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Διαδικτυακή Βοηθός)

Ένας ή μια διαδικτυακή βοηθός (Virtual Assistant) είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που παρέχει γραμματειακές, τεχνικές ή δημιουργικές υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων διαδικτυακά. Επικοινωνεί με τους πελάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Skype, διαδικτυακές αίθουσες συνεδριάσεων και μέσω τηλεφώνου.

Επειδή οι διαδικτυακοί βοηθοί είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι μόνιμο προσωπικό, οι επιχειρήσεις που τους προσλαμβάνουν δεν αναλαμβάνουν να πληρώσουν ασφάλεια, επιδόματα και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Οι επιχειρήσεις επίσης δεν παρέχουν τον χώρο εργασίας, τον εξοπλισμό, προμήθειες ή κατάρτιση. Οι διαδικτυακοί βοηθοί συνήθως δουλεύουν για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προσλαμβάνονται για μεμονωμένες εργασίες ή μακροπρόθεσμα.

Υπηρεσίες που παρέχουν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καθώς είναι ένας ανερχόμενος κλάδος, που δεν έχει πάρει ακόμα μια τελική μορφή, όλο και περισσότερες υπηρεσίες προσθέτονται σε αυτές που μπορεί να προσφέρει ένας διαδικτυακός βοηθός. Κάποιες από τις βασικότερες είναι γραμματειακές υπηρεσίες, τηλεφωνικές υπηρεσίες, λογιστικά, μάρκετινγκ, κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, υποστήριξη συγγραφέων.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]