Γκολφίνος Αν. Πετιμεζάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γκολφίνος Αν. Πετιμεζάς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1922
Θάνατος25  Μαΐου 2007
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Βαθμός/στρατόςΕλληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Ο Γκολφίνος Πετιμεζάς (1922 - 25 Μαΐου 2007) ήταν αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.[1]

Γεννήθηκε στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων και ήταν γιος του Αντώνιου Πετιμεζά. Ήταν μέλος της οικογένειας Πετιμεζά και ήταν δισέγγονος του Γκολφίνου Πετιμεζά. Ακολούθησε την παράδοση της οικογένειας και κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Ναυτική Σχολή Πολέμου. Τον Απρίλιο του 1941 υπηρετούσε ως αρχικελευστής δόκιμος στο Θωρηκτό Αβέρωφ, με το οποίο διέφυγε στην Αίγυπτο. Κατά την περίοδο του εμφυλίου ήταν κυβερνήτης πλοίου. Διετέλεσε υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αντιναυάρχου ε.α. Επίσης χρημάτισε πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Απεβίωσε στις 25 Μαΐου 2007 στην Αθήνα.[1] Στην ιδιοκτησία του ήταν ο οικογενειακός πύργος, ενετικής εποχής, των Πετιμεζάδων στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων. Γιος του είναι ο επίσης αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού Αντώνιος Πετιμεζάς.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 "Αυτοί που έφυγαν..." Αρχειοθετήθηκε 2010-02-02 στο Wayback Machine., από την ιστοσελίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού