Γιάννης Αγγέλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιάννης Αγγέλου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1950
Θάνατος2016
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδικηγόρος

Ο Γιάννης Αγγέλου (1950-2016) ήταν Έλληνας δικηγόρος και στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή.[1]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γνωρίστηκαν με τον πρώην Πρωθυπουργό όταν εργαζόταν και οι δύο στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του δεύτερου. Είναι στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή από το 1986, όταν αυτός πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στις Σέρρες. Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή (2004-2009) ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε δύο γιους, τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

Ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία για υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Στις 20 Ιουλίου 2010 απολογήθηκε στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση €400.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.[2] Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 2014, με αμετάκλητο βούλευμά του, την οριστική απαλλαγή του διευθυντή του γραφείου του Κώστα Καραμανλή, από όλες τις κατηγορίες για την εν λόγω υπόθεση.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, ο στενότερος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή». LiFO. 9 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 8 Μαρτίου 2024. 
  2. tvxs.gr Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Αγγέλου
  3. «Απαλλάσσεται οριστικά ο Γιάννης Αγγέλου για την υπόθεση Βατοπεδίου». Newpost.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2016. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • paron.gr Γιάννης Αγγέλου: Το «αμορτισέρ» του Καραμανλή
  • tovima.gr Ο συνεργάτης-κλειδί του κ. Καραμανλή