Γαβρίλης Λιατσής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γαβρίλης Λιατσής
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1943
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
οικονομολόγος
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαδήμαρχος (Πύργος Ηλείας)

Ο Γαβρίλης Λιατσής (1943) είναι Έλληνας πολιτικός και οικονομολόγος, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Πύργου τις περιόδους 1998 - 2006 και 2014-2019.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στον Πύργο και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Μετά την επιστροφή του στον Πύργο, ήταν διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας. Το 1994, έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ηττήθηκε. Το 1998, έθεσε πάλι υποψηφιότητα, αυτή τη φορά όμως με επιτυχία, χωρίς να έχει την επίσημη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη το 2002, με την υποστήριξη της κεντροδεξιάς παράταξης, με ποσοστό 52,64% από τον πρώτο γύρο.[1] Στις δημοτικές εκλογές του 2006, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με την υποστήριξη του ιδίου κόμματος, αλλά απέτυχε να επανεκλεγεί λόγω των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων που συνόδευαν το όνομά του και μέλη της παράταξής του.

Το 2007, διορίστηκε διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.[2] Στις δημοτικές εκλογές του 2010, έθεσε υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.[3]

Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγη δήμαρχος Πύργου[4]. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη δημαρχία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]