Βόρεια Τζώρτζια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τα βουνά της Βόρειας Τζώρτζια γύρω από το Έλεν (Τζώρτζια).

Η Βόρεια Τζώρτζια είναι η λοφώδης έως ορεινή βόρεια περιοχή της πολιτείας Τζώρτζια των ΗΠΑ. Την εποχή της άφιξης εποίκων από την Ευρώπη, κατοικείτο κυρίως από τους ινδιάνους Τσερόκι. Οι κομητείες της Βόρειας Τζώρτζια ήταν συχνά τοπία σημαντικών γεγονότων της Ιστορίας της Τζώρτζια. Ήταν το σκηνικό πολλών μαχών του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου, περιλαμβάνοντας την Μάχη του Όρους Λουκάουτ και τη Μάχη της Τσικαμάουγκα, καταλήγοντας στην Εκστρατεία της Ατλάντα. Σήμερα, ειδικά στο βορειοανατολικό τμήμα της περιοχής, ο τουρισμός τροφοδοτεί την τοπική οικονομία.

Η Βόρεια Γεωργία περιβάλλει την περιοχή των βουνών της Βόρειας Γεωργίας της πολιτείας (μακριά βορειοανατολικά και βορειοδυτικά),και την μητροπολιτική περιοχή της Ατλάντα, αν και συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει μόνο την περιοχή βόρεια από την μητροπολιτική περιοχή, ειδικά στις ειδήσεις από το ραδιόφωνο από την αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ατλάντα (η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το βόρειο τρίτο της πολιτείας). Στον νότο βρίσκεται η μέση Γεωργία ή κεντρική Γεωργία, με την ορεινή Νότια Καρολίνα στα ανατολικά, την δυτική Βόρεια Καρολίνα στα βορειοανατολικά, το ανατολικό Τενεσσί στα βορειοδυτικά, ενώ το περισσότερο από το υπόλοιπο της περιοχής συνδέεται πιο πολύ με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Ατλάντα.

Το υψηλότερο τμήμα της Τζώρτζια των Αππαλαχίων Ορέων είναι κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Καρολίνα, περιλαμβανομένου του Μπράσταουν, του υψηλότερου σημείου της πολιτείας.