Βιρτζίνια Λάιονς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βιρτζίνια Λάιονς
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Virginia V. Lyons (Αγγλικά)
Γέννηση24  Σεπτεμβρίου 1944
Auburn
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςDrew University
Πανεπιστήμιο Ρούτγκερς
Πανεπιστήμιο του Βερμόντ[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΔημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαπολιτειακός γερουσιαστής του Βερμόντ (από 2001)

Η Βιρτζίνια (Τζίννυ) Λάιονς (αγγλικά:Virginia V. Lyons, γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1944) είναι Αμερικανίδα πολιτικός της πολιτείας του Βερμόντ.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα χρόνια και σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λάιονς γεννήθηκε στο Όμπουρν της Νέας Υόρκης. Έλαβε πτυχίο στην Σχολή της Ζωολογίας από το Πανεπιστήμιο Ντρου (Drew University) της Νέας Υερσέης το 1966, μεταπτυχιακό στην διατροφική χημεία από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς (Rutgers University) της Νέας Υερσέης το 1968, και διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ (University of Vermont). Είναι παντρεμένη με τον ιατρό Ρίτσαρντ Λάιονς με τον οποίο έχουν δύο κόρες. Μετακόμισε από το 1974 στο Ουίλλιστον του Βέρμοντ όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.

Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην αρχή της πολιτικής της σταδιοδρομίας, δραστηριοποιήθηκε σε θέματα που αφορούσαν στην τοπική της κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης του Ουίλλιστον. Διετέλεσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου (Board of selectmen) της πόλης του Ουίλλιστον, ειρηνοδίκης, αγρονόμος (fence viewer) και για πολλά χρόνια νομαρχιακή σύμβουλος στην Περιφερειακή Επιτροπή Σχεδιασμού του Κομητείας του Τσίττεντεν (Chittenden County Regional Planning Commission) στις θέσεις του αναπληρωματικού μέλος, του μέλος της επιτροπής ενημερωτικού σχεδιασμού (plan update committee) και του μέλους της επιτροπής νομοθετικής και οικονομικής ανάπτυξης (legislative and economic development committee). Από το 2000, και εν συνεχεία τα έτη 2002, 2004 και 2006 εκλέχθηκε ως μέλος της Γερουσίας του Βερμόντ με το Δημοκρατικό κόμμα, εκπροσωπώντας την Κομητεία του Τσίττεντεν.

Εκτός από τα πολιτειακά της καθήκοντα, διατελεί παράλληλα καθηγήτρια μερικής απασχόλησης στα Πολιτειακά Κολλέγια του Βερμόντ (Vermont State Colleges).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 8  Ιουλίου 2019.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]