Βιομηχανική φωτογραφία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βιομηχανική Φωτογραφία είναι ο τομέας της εφαρμοσμένης φωτογραφίας που ασχολείται με την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων του βιομηχανικού τομέα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μηχανολογικές εταιρείες, κατασκευαστικές εταιρίες, εργοστάσια μεταποίησης, επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας κ.α.

Η Βιομηχανική Φωτογραφία καταγράφει τις διαδικασίες παραγωγής, την οργάνωση της εργασίας, τους εργαζόμενους, τον εξοπλισμό, τους χώρους και άλλα στοιχεία μιας επιχείρησης. Έτσι ενσωματώνει πολλούς τομείς της φωτογραφίας όπως το ρεπορτάζ, το πορτραίτο και την αρχιτεκτονική φωτογραφία. Χρησιμοποιείται συνήθως για εσωτερικούς διαχειριστικούς σκοπούς ή και για διαφημιστικούς λόγους[1] (ιστοσελίδες, social media και διαφημιστικά έντυπα).

Είτε ως εργαζόμενος σε μία εταιρεία είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, ο βιομηχανικός φωτογράφος χρειάζεται όχι απλώς να γνωρίζει τις διαφορετικές τεχνικές της παραδοσιακής φωτογραφίας αλλά και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κινηματογραφία και η βιντεοσκόπηση, όπως επίσης και η ηλεκτρονική επεξεργασία της φωτογραφίας στη δοκιμή, την καταγραφή και τη διαφήμιση προϊόντων αλλά και όψεων ενός επαγγέλματος[2].

Σημειώσεις-παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "industrial photography." The Oxford Companion to the Photograph. Oxford University Press, 2005. Answers.com 20 Sep. 2010. http://www.answers.com/topic/industrial-photography
  2. «Industrial Photography». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Αυγούστου 2010. Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010.