Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές/Magioladitis

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει σχετική αποδοχή αλλά όχι αρκετά ισχυρή για την παραχώρηση δικαιωμάτων. Υπήρξαν ενστάσεις για το πρώιμο της υποψηφιότητας. Προτάθηκε, ο Magioladitis (συζήτηση • συνεισφορά) να συνεισφέρει για κάποιο χρονικό διάστημα με άλλους τρόπους προτού θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Κατά συνέπεια ο Magioladitis (συζήτηση • συνεισφορά) δεν μπορεί να αποκτήσει ακόμη τα δικαιώματα του διαχειριστή. --geraki talk 04:56, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Δήλωση υποψηφίου[επεξεργασία κώδικα]

Ελπίζω αυτή να είναι η σωστή σελίδα για να υποβάλω υποψηφιότητα. Συμμετέχω στην Αγγλική Βικιπαίδεια (en:User:Magioladitis) από το 2004, από το 2006 με registered account. Από το 2008 είμαι διαχειριστής και έχω στο ενεργητικό μου πανω από 2,000 ενέργειες που χρειάζονται δικαιώματα διαχειριστή. Συμμετέχω στην Ελληνική Βικιπαίδεια από το 2006. Επίσης είμαι developer ενός ημι-αυτόματου εργαλείου (AutoWikiBrowser). Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να μπορώ να αλλάζω σελίδες με protection για να βοηθήσω σε ένα project της Βικιπαίδεια. Πληροφορίες στα Γερμανικά υπαρχουν εδώ. Σκοπεύω στο μέλλον να ασχοληθώ περισσότερο με την ελληνική Βικιπαίδεια. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:37, 13 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Ερωτήσεις[επεξεργασία κώδικα]

12 ερωτήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Σε ρωτάω τα ίδια που είχα ρωτήσει προηγούμενους υποψήφιους. Μία σύγκριση των απαντήσεων μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Θέλω να σε ρωτήσω τί θα κάνεις σε κάθε μια από τις παρακάτω υποθετικές περιπτώσεις. Υπέθεσε ότι κάθε περίπτωση σου συμβαίνει στο τέλος μιας πολύ κουραστικής, επίπονης και έντονης λογομαχίας, ή κατά τη διάρκεια που ασχολήσε με κάτι άλλο, ή ότι συμβαίνει ως εξέλιξη μιας διαδικασίας στην οποία συμμέτεχες και η οποία άρχισε καλά.

  1. Πήρες μια απόφαση σαν διαχειριστής (για παράδειγμα κλείδωσες ένα άρθρο, ή έφραξες έναν χρήστη). Με αυτήν την απόφαση διαφωνεί ένα μικρό ή μεγάλο μέρος της κοινότητας.
  2. Κάποιος διαχειριστής ή γραφειοκράτης σε έφραξε για μια βδομάδα.
  3. Έστω ότι γράφεται ένα άρθρο για μια αρχαία μουσουλμανική πόλη στον Άρη. Ο χρήστης που τη γράφει προσθέτει πηγές και παραπομπές. Αποφασίζεις να ασχοληθείς με το εν λόγω άρθρο, αλλά δεν έχεις στα χέρια σου καμία δικιά σου πηγή.
  4. Τρεις διαφορετικές ομάδες συντακτών όλων των ειδών (ευγενικοί, αγενείς, ανώνυμοι, επώνυμοι, ισχυρογνώμονες, καταδεκτικοί, νέοι, παλιοί,...) υποστηρίζουν λυσσαλέα τρεις διαφορετικές απόψεις για το ίδιο άρθρο. Για το συγκεκριμένο άρθρο ξέρεις ποιά είναι η αλήθεια και την υποστηρίζει μια ομάδα (για παράδειγμα θα μπορούσε να αφορά την Κύπρο, την ύπαρξη του Χριστού, την ύπαρξη εξωγήινων, τις διαστάσεις του χώρου, και άλλα).
  5. Ένα άρθρο είναι σταμπ χωρίς πηγές και υπάρχει ανεπεξέργαστο και ακατηγοριοποίητο για 5 χρόνια.
  6. Ανακάλυψες ότι έκανες ένα λάθος. Το λάθος πέρασε απαρατήρητο από την υπόλοιπη κοινότητα, ή σε υποστήριξε στο λάθος.
  7. Για μία μέρα δε σου δίνει κανένας σημασία, σαν να μην υπάρχεις καθόλου.
  8. Η κοινότητα παίρνει πλειοψηφικά μια απόφαση η οποία κατά τη γνώμη σου είναι κατάφορη παραβίαση της πολιτικής.
  9. Ένας διαχειριστής ή γραφειοκράτης παίρνει μια απόφαση που είναι ή φαίνεται να είναι παραβίαση της πολιτικής.
  10. Είσαι αμέτοχος σε ένα θέμα που έχει προκύψει (για παράδειγμα ένας συντακτοπόλεμος) και ένας ή μερικοί διαχειριστές ασχολούνται με αυτό.
  11. Ένας χρήστης έκανε ή σου είπε κάτι που σε πείραξε πάρα πολύ.
  12. Ένα άρθρο θεωρείται POV. Θες να το ξεPOVάρεις.

--Πeriερgοs 09:59, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Μαχητής της Φωτιάς[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ υποψήφιε, είδα ότι είστε διαχειριστής στην Αγγλική Βικιπαίδεια, λογικά θα έχετε αρκετή εμπειρία σε διαχειριστικά θέματα. Όμως, στην σελίδα συνεισφοράς σας φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχετε ασχοληθεί με τους βανδαλισμούς και δεν λάβατε θέση σε κάποιο ζήτημα. Πάνω λέτε επίσης ότι στο μέλλον σκοπεύετε να ασχοληθείτε με την Ελληνική Βικιπαίδεια. Η απορία μου έχει ως εξής: δεν θεωρείτε σωστό να συμμετάσχετε λίγο στο εγχείρημα, να δείτε τι παίζει εδώ μέσα, να γνωρίσετε τους νέους χρήστες και μετά να ξαναθέσετε υποψηφιότητα;; Δεν είναι ότι είμαι κατά της υποψηφιότητας σας, αλλά η μειωμένη απασχόληση με την Ελληνική Βικιπαίδεια και τα πολλά προβλήματα της Αγγλικής δεν μου εμπνέουν σιγουριά ότι είστε ο κατάλληλος (για τώρα) γι' αυτή τη θέση. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 07:41, 16 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ερ. από Xoristzatziki[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να αναφέρεις κάποιες πληροφορίες στα Ελληνικά για το εργαλείο και για το project της Βικιπαίδειας τα οποία αναφέρεις; Αν το εργαλείο είναι χρήσιμο θα πρέπει να το συζητήσεις με τους διαχειριστές πρώτα (π.χ. μήπως μπορούν να το χρησιμοποιούν εκείνοι;). Φυσικά αν το εργαλείο είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο... Και επαναλαμβάνοντας την ίδια ερώτηση που έβαλα στον προηγούμενο υποψήφιο: Μπορείς να αναλύσεις τι πιστεύεις ότι θα προσφέρεις επιπλέον αν γίνεις διαχειριστής που δεν μπορούσες μέχρι τώρα ως χρήστης; (εννοείται εκτός από την πιθανή χρήση του προαναφερόμενου εργαλείου) Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 10:03, 16 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Διευκρίνιση από Glavkos[επεξεργασία κώδικα]

@Magioladitis Μπορούμε να έχουμε μια περίληψη αυτών που παραπέμπεις στη Γερμανική σελίδα καθώς δεν είμαστε όλοι μας εδώ γερμανομαθείς ή για να το πω καλύτερα δεν είμαστε οι περισσότεροι από μας. --Γλαύκος ρίχτο 21:49, 16 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση από Nikosguard[επεξεργασία κώδικα]

Η χρήση του ημιαυτόματου εργαλείου AWB ήταν πολύ χρήσιμη και αποδοτική! Έκανες χιλιάδες επεξεργασίες σε ελάχιστο χρόνο βελτιώνοντας τον κώδικα εκατοντάδων λημμάτων ο οποίος έγινε λιγότερο πολύπλοκος. Αυτό είναι καλό.

Διακρίνω από τις συζητήσεις που έκανες με βικιπαιδιστές ότι η τεχνική σου κατάρτιση πολλά θα μπορούσε να προσφέρει στην ελληνική ΒΠ. Αυτό είναι καλό!

Η συνεισφορά σου όμως στην ελληνική ΒΠ δεν έχει συνέχεια. Κάποια μέρα εμφανίζεσαι κάνεις χιλιάδες (πολύ χρήσιμες) επεξεργασίες σε κάποιες ώρες και… τέλος. Συμπεραίνω ότι η ενασχόλησή σου με την ελληνική ΒΠ είναι τόση ώστε δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις την ιδιαίτερη κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί εδώ και αυτό είναι κατά την γνώμη μου κρίσιμο και κακό για έναν υποψήφιο διαχειριστή! Τι έχεις να πεις για να με μεταπείσεις; --Nikoguardσυζήτηση 07:17, 17 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση από Diu[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί χρειάζεσαι δικαιώματα διαχειριστή στην ελληνόφωνη βικιπαίδεια; Επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα: η αναφορά σου στο ότι χρειάζεσαι τα εργαλεία ακριβώς για να δουλεύεις σε προστατευμένες σελίδες έχει σχέση με τα projects που αναφέρεις παρακάτω;--Diu (συζήτηση) 14:26, 18 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση από C messier[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να κατανομάσεις μερικές σελίδες που είναι προστατευμένες, διότι, από όσο ξέρω, οι σελίδες που προστατεύονται πλήρως και μπορούν να τις επεξεργαστούν μόνο διαχειριστές στην ελληνική βικιπαίδεια είναι ελάχιστες, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λήμματα που είναι πλήρως προστατευμένα, οπότε δε χρειάζεται να είσαι διαχειριστής για να τα επεξεργαστείς. --C Messier 09:54, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ερ. από ManosHacker[επεξεργασία κώδικα]

  • Θα ήθελα πιο καλή απάντηση στο 8 του Περίεργου. Η προς το παρόν απάντηση μου χτυπάει καμπάνα πως δεν έχεις καταλάβει βαθιά πράγματα στην Βικιπαίδεια.
  • Χρειαζόμαστε ενεργούς coders με πρόσβαση σε σημεία που δεν φτάνουν οι απλοί χρήστες. Έχεις γνώσεις ή διάθεση να ασχοληθείς με κώδικα που θα σου ζητά η κοινότητα που είναι πιθανόν πέρα από τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα ή θέσεις για το αν ο κώδικας αυτός έχει αξία ή όχι;
  • Εαν, ως διαχειριστής, λάβεις email από την ΕΛΛ/ΛΑΚ να εκπροσωπήσεις την ΒΠ σε μια συνέντευξη, τι κάνεις;   ManosHacker 10:29, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Απαντήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Απάντηση στις 12 ερωτήσεις[επεξεργασία κώδικα]

  1. Είμαι διαχειριστής στην Αγγλική Βικιπαίδεια εδώ και πολύ καιρό. Γενικά σπάνια μπλοκάρω κάποιον και προτιμώ να χρησιμοποιώ την σελίδα συζήτησης. Έχω κλειδώσει σελίδες αρκετές φορές στην Αγγλική Βικιπαίδεια μετά από παράκληση στην σχετική σελίδα. Αν κάνω κάπιο λάθος σε μπλοκάρισμα ή κλείδωμα δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ λάθος και να αλλάξω την απόφασή μου. Γενικά προσπαθώ να έχω καλή επικοινωνία με τους άλλους διαχειριστές.
  2. Δεν θα ξεμπλοκάρω ποτέ τον εαυτό μου αν αυτό εννοείς. Αν θεωρώ ότι έχει άδικο θα επικοινωνήσω μαζί του. Αν δω ότι είναι συστηματική δουλειά θα επικοινωνήσω με την κοινότητα μέσω της σελίδας των διαχειριστών ή μέσω της Αγοράς.
  3. Γενικά αν μια σελίδα ξεφεύγει πολύ από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας καλό είναι να πηγαίνει για συζήτηση. Αν δεν γνωρίζω το αντικείμενο αφήνω τη σελίδα για κάποιον άλλο. Αν κάποιος πχ. ισχυριστεί ότι τετραγώνισε τον κύκλο και βάλει παραπομπές θα το στείλω για διαγραφή. Γενικά αποφεύγω την γρήγορα διαγραφή.
  4. Κλειδώνω τη σελίδα μέχρι να λυθεί η διαφωνία σε όποια έκδοση είναι εκείνη την ώρα. Δεν αναιρώ στν έκδοση που πιστεύω ότι είναι η σωστή.
  5. Το στέλνω για διαγραφή. Αποφεύγω την γρήγορη διαγραφή εκτός αν το άρθρο δεν είναι άρθρο αλλά μια πρόταση μιας γραμμής που δε βγάζει νόημα ή κάτι του στυλ "Ο Γιώργος Χ. είναι 14 χρονών και παίζει κιθάρα".
  6. Αναίρεση, ειδοποίηση της κοινότητας ότι έκανα λάθος και προχωράμε.
  7. Θα επιζήσω. Τρεις μέρες πέρασαν για να μπουν οι πρώτες ερωτήσεις για την υποψηφιότητά μου. Πήγα στη Αγορά, ειδοποίησα, περίμενα.
  8. Χμ... πολύ δύσκολη απόφαση. Σέβομαι την κοινότητα αλλά θα προσπαθήσω να της αλλάξω γνώμη με κάθε τρόπο.
  9. Του μιλάω στην σελίδα του, αν δεν πειστεί, γνωστοποιώ στην κοινότητα την άποψή μου και ας αποφασεί αυτή ποιος έχει δίκιο.
  10. Αυτό μπορεί να συμβεί. Δε σκοπεύω να αναμειχτώ σε όλα τα θέματα. Δεν πιστεύω ότι είμαι παντογνώστης.
  11. Θα ειδοποιήσω την κοινότητα. Δε μου α΄ρσει καθόλου η αντικοινωνική συμπεριφορά. Εδώ είμαστε όλοι εθελοντές και απρεπείς συμπεριφορές δε χωράνε.
  12. Το έχω κάνει αυτό στην Αγγλική Βικιπαίδεια για το άρθρο Ποιες χώρες αναγνωρίζουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το Συνταγματικό της όνομα. Συνδυασμός μικρών επεξεργασιών και συζήτησης. Συνήθως πιάνει. Κάποιες φορές απλά δεν ξεPOVάρεται με τίποτα!

Απάντηση στο Μαχητή της Φωτιάς και στον Nikosguard[επεξεργασία κώδικα]

Ήμουν 7 χρόνια στο εξωτερικό. Τώρα θα μένω Ελλάδα. Σκοπός μου είνια να ασχοληθώ περισσότερο με την Ελληνική Βικιπαίδεια. Ήταν και συμβουλή πολλών έμπειρων Βικιπαιδιστών από το εξωτερικό με τους οποίους μίλησα. Θεωρούν ότι έχω μεγάλη εμπειρία που μπορώ να μεταδώσω και ότι η Ελληνική Βικιπαίδει έχει πολλές δυνατότητες.

Για να βελτιωθούν τα αυτόματα εργαλεία για την Ελληνική Βικιπαίδεια χρειάζεται και η δική σας συνεισφορά. Απλά πιέστε με και στείλτε μου feedback!

Απάντηση στον Xoristzatziki και τον Glavkos[επεξεργασία κώδικα]

Η Βικιπαίδεια ξεκίνησε ένα νέο project με τίτλο WIWOSM (Wikipedia where in OSM). Σκοπός είναι η Βικιπαίδιε να τραβάει αυτόματα αντικείμενα από το OpenStreetMap. Διάφοροι Βικιπαιδιστές περνάνε συντεγμένες αντικειμενών (μνημεία, περιοχές) στο πρόγραμμα και αυτές είναι ενιαίες για όλες τις γλώσσες. Αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθούν οι εντολές στις διάφορες γλώσσες. Αν γίνει αυτό στο μέλλον δε θα χρειάζεται η κάθε γλώσσα να περνάει τις δικές της συνεταγμένες για την Αθήνα για παράδειγμα αλλά θα είναι σε ενιαίο πίνακα και από εκεί θα τραβιούνται οι πληροφορίες για όλες τι γλώσσες μαζί.

Το ίδιο θα γίνει στο μέλλον με ένα ακόμα Project που τρέχουν κυρίως οι Γερμανοί και λέγεται Wikidata. Πληροφορίες όπως πληθισμιακές απογραφές θα συγκεντρώνονται σε έναν πίνακα και θα χρησιμοποιούνται στις σελίδες δυναμικά και όχι στατικά όπως σήμερα.

Όσον αφορά εμένα: Επειδή έχω επαφή με το Γερμανικό Chapter Θα ήθελα να μπορώ να κάνω αλλαγές σε σελίδες όταν μου το ζητάνε. ΘΑ ρωτήσω πως μπορεί να συνεισφέρει η Ελλάδα στα project αυτά. Έχω κι άλλες ιδέες που αφορούν σητν Ελλάδα και θα ήθελα να βρισκόμασταν και από κοντά με κάποιους. Μόλις γύρισα από την Wikimania 2012 και υπάρχουν πολλές ιδέες στο τραπέζι για να κάνουμε την συμμετοχή στην Βικιπαίδεια πραγματικά συγκλονιστική!

Μπορώ να βοηθήσω λίγο με τον βανδαλισμό και με την προστασία σελίδων αλλά κυρίως χρειάζομαι τα εργαλεία ακριβώς για να δουλεύω σε προστατευμένες σελίδες.

Απάντηση στον Diu[επεξεργασία κώδικα]

Για τρεις βασικούς λόγους: Πρώτον, με τον AutoWikiBroswer θα ήθελα να κάνω συντακτικές τροποποιήσεις και βελτιώσεις ακόμα και σε προστατευμένες σελίδες. Δεύτερον, λόγω του WikiData ή άλλων προγραμμάτων που θα ομογενιοποιούν τα δεδομένα σε όλες τις Wikipedia θα χρειαστούν αλλαγές σε templates, σελίδες, κλπ και στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Θα ήθελα να βοηθήσω σε αυτό. Τρίτο, θα ήθελα να βοηθήσω γενικότερα στην καλυτέρευση του κώδικα των templates. Έχω επαφή με αυτούς που γράφουν των κώδικα thw Mediawiki και στο παρελθόν χρειάστηκαν αλλαγές σε κάποιο template ή skin. Σκέφτομαι τη δουλειά μου ως διαχειριστή περισσότερο σε αυτή την κατέθυνση και όχι τόσο στην καταπολέμηση βανδαλισμών σε μόνιμη βάση. Αυτό μπορώ να το κάνω μόνο σποραδικά και απλά όταν πέφτει κάτι στην αντίληψή μου. Τα εργαλεία όμως δεν είναι μόνο για τους βανδαλισμούς αλλά έχουν κι άλλες χρήσεις όπως αυτές που περιέγραψα. -- Magioladitis (συζήτηση) 08:24, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Οι συντακτικές τροποποιήσεις θα είναι κάτι παραπάνω από την αλλαγή του [[Γαλλία|Γαλλίας]] σε [[Γαλλία]]ς; Γιατί πρέπει να έχει κάποιος δικαιώματα διαχειριστή για να κάνει συντακτικές τροποποιήσεις; Αυτό το κάνουν όλοι οι χρήστες. Η καταπολέμηση των βανδαλισμών δεν είναι αποκλειστική δουλειά των διαχειριστών, αλλά όλων των χρηστών που εθελοντικά ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μ' αυτό το θέμα.--Harkoz (συζήτηση) 22:15, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση στον C messier[επεξεργασία κώδικα]

Έχω υπ όψην μου το MediaWiki:Common.js ενώ στο παρελθόν χρειάστηκα άλλη μια σελίδα για να ενεργοποιήσω τα stickylinks, δηλαδή αυτό το κόλπο που δίπλα στα λινκς αν κολλήσεις γράμματα τότε με μλπλε βλέπεις όχι μόνο το λινκ αλλά και τα γράμματα δίπλα. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:00, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση στον ManosHacker[επεξεργασία κώδικα]

  1. Αν καταλαβαίνω την ερώτηση σωστά να πω το εξής: Οι αποφάσεις δεν παίρνονται πλειοψηφικά αλλά με βάση την βαρύτητα των επιχειρημάτων. Όταν λέμε "πολιτική της Βικιπαίδεια" κι αυτό θέλει διευκρίνηση. Υπάρχουν πολιτικές που μπορούν να αλλάξουν από την κοινότητα αρκεί αυτές να μην έρχονται σε αντίθεση με τους Πυλώνες της Βικιπαίδεια.
  2. Ναι.
  3. Θα συννεοηθώ με τους άλλους διαχειριστές ή γραφειοκράτες και θα το κάνω αν μπορώ. Αυτή την εποχή σχηματίζω εικόνα για τις δράσεις της Ελληνικής Βικιπαίδειας. Μόλις αποκτήσω πλήρη εικόνα θα είμαι πιο άνετος σε τέτοια πράγματα. Στο παρελθόν έχω δώσει συνεντεύξεις για την Wikipedia σε ξένα ΜΜΕ.

Δεν έχει σχέση η άποψη των διαχειριστών ή γραφειοκρατών για το συγκεκριμένο ζήτημα (Εννοώ το 3). Ο κάθε χρήστης αποφασίζει μόνος του σ'αυτή την περίπτωση. Αν θέλει μπορεί να ζητήσει τις απόψεις των υπόλοιπων χρηστών στην αγορά, χωρίς να περιορίζετε στις απόψεις διαχειριστών - γραφειοκρατών και μόνο. Δεν είναι αρμοδιότητα της συγκεκριμένης ομάδας χρηστών --Harkoz (συζήτηση) 16:58, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το συγκεκριμένο θέμα (3), όπως ακριβώς το έθεσα, είθισται να μην το αποφασίζει μόνος του, σύμφωνα με τις συζητήσεις της κοινότητας. Και εννοείται πως το να ρωτήσει μόνο τους διαχειριστές είναι τραγικό.   ManosHacker 11:03, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Γνώμες χρηστών:

Κατά τη γνώμη μου, αφού οι προστατευμένες σελίδες (για την ώρα) είναι σχετικά λίγες δεν χρειάζονται δικαιώματα διαχειριστή για το Project. Αν αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα, τότε μπορούμε (και θα πρέπει) να το συζητήσουμε.Βλέπω επίσης ότι η προσφορά σου είναι μεγάλη. Δεν βρήκα όμως προβλήματα που αντιμετώπισες και χρειάστηκε να "απασχολήσεις" κάποιον διαχειριστή (και άρα δεν χρειάστηκες μέχρι τώρα τα διαχειριστικά δικαιώματα). Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα. Καλύτερα θα ήταν να είχαμε πρώτα δείγμα δουλειάς (του εργαλείου) καθώς και τις γνώμες των διαχειριστών με τους οποίους ανέλυσες τα προβλήματα υπάρχοντα προβλήματα (αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς... μια κουβεντούλα μαζί τους πρώτα θα βοηθούσε και αυτούς και εσένα κι εμάς...). Πάντως, αν οι διαχειριστές πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο επιπλέον χέρι βοήθειας θα τους εξυπηρετούσε θα συμφωνούσα κι εγώ. Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 06:03, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πιθανότατα να έχει ανάγκη για πρόσβαση στο namespace Mediawiki, το οποίο είναι προστατευμένο ούτως η άλλως οπότε είναι καλό να εξηγήσει και απο τεχνικής απόψεως τι ακριβώς προτίθεται να κάνει. Ένας έμπειρος και τεχνικά καταρτισμένος διαχειριστής κακό δεν κάνει. Μιας και αναφέρθηκε, το τι πιστεύουν οι διαχειριστές ως διαχειριστές έιναι αδιάφορο, δεν είναι κλίκα, η γνώμη τους μετράει μόνο με την ιδιότητα του απλού χρήστη, όπως η δική σου και η δική μου. --GeilamirFroja armes 08:07, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Ο συγκεκριμένος κώδικας προστέθηκιε από το Geraki: [1]. Αυτό που έγραψα είναι ότι πολύ πιθανό στο μέλλον να χρειαστούν κι άλλα τέτοια πράγματα και ότι έχω τη διάθεση να βοηθήσω σε αυτά χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να ζητάω από κάποιον άλλο να τα κάνει. Ειδικά τώρα με την έλευση του WikiData τα templates θα αλλξουν κατά πολύ. Επίσης, πολές φορές με τον AutoWikiBroswer χρειάζεται να επεξεργαστώ σελίδες προστατευμένες. Αυτό γίνεται μόνο αν κάποιος είναι διαχειριστής. Άλλα παραδείγματα που μπορώ να σκεφτώ είναι η μετακίνηση σελίδων όταν αυτές αλλάζουν σε άλλες Wikipedia, κλπ. -- Magioladitis (συζήτηση) 08:17, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Η γνώμη των διαχειριστών που ζητάω δεν είναι αυτή του απλού χρήστη αλλά (όπως προανέφερα) αν βοηθάει στη διαχείριση ή αν κάνει κάτι που όντως δεν γίνεται χωρίς τα διαχειριστικά εργαλεία και να μην κάνω μόνος μου υποθέσεις για όλα αυτά. Μπορεί να έχουν γίνει π.χ. συζητήσεις σε συναντήσεις ή στο IRC που, για διάφορους λόγους, δεν καταγράφηκαν αναλυτικά εδώ. Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 09:09, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Υπενθυμίζω ότι το στάδιο ερωτήσεων έχει χρονικά καλυφθεί και θα πρέπει να δούμε γνώμες χρηστών. -geraki talk 10:42, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά τώρα είδα την υποσελίδα. (Η δημιουργία υποσελίδας δε φαίνεται καλή ιδέα, γιατί μετά οι αλλαγές δε φαίνονται στη λίστα παρακολούθησής των χρηστών). Οι απαντήσεις είναι ικανοποητικές, αλλά έχω μια απορία στην απάντηση 8, τί εννοείς με κάθε τρόπο; --Πeriερgοs 16:39, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • Η απάντηση στο 8 του Περίεργου, με μαγκώνει. Θα ήθελα και τρίτη προσπάθεια με σαφή λόγο, "θα έκανα αυτό κι αυτό".
  • Η απάντηση στη δεύτερη δική μου ερώτηση με χαροποιεί ιδιαίτερα.
  • Η απάντηση στην τρίτη ερώτησή μου με ενοχλεί αρκετά. Μπορείς να φανταστείς για ποιον λόγο;   ManosHacker 16:53, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Μου φαίνεται αδιανόητο να ζητάς Magioladitis δικαιώματα διαχειριστή στη Βικιπαίδεια τη στιγμή που δεν είσαι καν Βικιπαιδιστής. Το πιο βασικό και αυτονόητο για να γίνει κανείς διαχειριστής είναι τουλάχιστο να είναι Βικιπαιδιστής, είτε είσαι καλός είτε κακός είτε Άγιος. Και σαφέστατα δεν είσαι Βικιπαιδιστής. Eίσαι Wikipedian, ωραία, αλλά δεν έχεις καμιά σχέση με την κοινότητα της Βικιπαίδειας. Αναρωτήθηκα για λίγο αν εσύ ο ίδιος θα ψήφιζες κάποιον με τις δικές σου δικαιολογίες, αλλά σε τελική ανάλυση ειλικρινά δε με απασχολεί. Η πρότασή σου είναι απαράδεκτη και η συζήτησή της με βρίσκει έντονα αντίθετο. Είσαι ευπρόσδεκτος να μείνεις στη Βικιπαίδεια, αλλά σε παρακαλώ πολύ, δείξε την ωριμότητα που θα περιμέναμε να δείξεις ως διαχειριστής και τη γνώση των κανόνων ως έμπειρος χρήστης της Wikipedia και απέσυρε άμεσα την υποψηφιότητά σου. --Focal Point 19:16, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Για αποφυγή παρανόησης: Θεωρώ προφανές ότι ο οποιοσδήποτε υποψήφιος πρέπει να έχει αποδείξει ότι τον ενδιαφέρει η Βικιπαίδεια. Η συνεισφορά του Magioladitis επί έξη χρόνια, αλλά και η αίτησή του για δικαιώματα διαχειριστή μου δείχνει ότι μέχρι τώρα δεν τον ενδιαφέρει η Βικιπαίδεια. Θεωρώ σημαντική τη δήλωσή του ότι σκοπεύει στο μέλλον να ασχοληθεί περισσότερο με την ελληνική Βικιπαίδεια. Θα χαρώ να δω τη συνεισφορά αυτή. --Focal Point 22:13, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • Σχετικά με την υποψηφιότητα του Magioladitis και την συζήτηση περί εκλογής νέων διαχειριστών:
  • Όσον αφορά την διαδικασία θα ήθελα να σημειώσω πως κατά την άποψή μου δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη εκλογής νέων διαχειριστών. Θα έβλεπα όμως με καλό μάτι την εκλογή κάποιου νέου διαχειριστή μόνο αν από τη θέση αυτή θα δύνατο να προχωρήσει σε τεχνικές αλλαγές που υπό την ιδιότητα του απλού χρήστη (χωρίς τα διαχειριστικά δικαιώματα δηλαδή για να μην παρεξηγηθούμε) δεν θα μπορούσε.
  • Magioladitis εκτιμώ την συνεισφορά σου στο όλο εγχείρημα πλην όμως δεν θεωρώ ότι με πείθεις ως προς την αναγκαιότητα του να γίνεις διαχειριστής. Ο βασικός λόγος της υποβολής υποψηφιότητας από μέρους σου είναι η βελτίωση τεχνικών ζητημάτων και όχι η καταπολέμηση βανδαλισμών ή η ενασχόλησή σου με άλλες υποθέσεις που εμπίπτουν στα θέματα διαχείρισης. Άρα η ουσία της παραπάνω συζήτησης θα έπρεπε κυρίως να επικεντρωθεί στο κατά πόσο είναι αναγκαία τα διαχειριστικά δικαιώματα για μια τέτοια δουλειά. Απ'ότι κατάλαβα, και ρωτώντας πιο έμπειρους από μένα σε τέτοιου είδους τεχνικής φύσεως ζητήματα, ο αριθμός των προστατευμένων σελίδων στην ελληνόφωνη βικιπαίδεια σε σχέση με την αγγλόφωνη διαφέρει τραγικά σε σημείο ώστε τα διαχειριστικά δικαιώματα να μην αποτελούν προϋπόθεση για να πραγματοποιήσεις τα όσα αναφέρεις. Δεν θεωρώ την πρότασή σου απαράδεκτη, όπως ο Focal Point, απλά υποθέτω ότι μάλλον παρανόησες θεωρώντας ότι η λειτουργία της ελληνόφωνης βικιπαίδειας με την αγγλόφωνη, στο τεχνικό πάντα σκέλος (ο αριθμός δηλαδη των προστατευμένων σελίδων) είναι παρόμοια. Ως εκ τούτου τάσσομαι Κατά..--Diu (συζήτηση) 20:03, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Εγώ βλέπω για δεύτερη φορά αχρείαστο κράξιμο χρήστη που ζητά να γίνει διαχειριστής. Προσωπικά με ενοχλεί πολύ και θα με ενοχλούσε ο ίδιος φραστικός τρόπος όπως τίθεται ακόμα κι αν δινόταν με επιχειρηματολογία. Θεωρώ το ύφος σχεδόν προσωπική επίθεση. Ο υπερβάλλοντας ζήλος για την απομάκρυνση είναι αχρείαστος. Αρκετοί αντιλαμβανόμαστε πως ο χρήστης δεν είναι εγκλιματισμένος ακόμα με το ελληνικό εγχείρημα και βαθιές έννοιες της πολιτικής, δεν είναι λόγος όμως να του το πετάμε στα μούτρα.   ManosHacker 22:38, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σε σχέση με την ερώτηση 8: Έχω δουλέψει λίγο στη meta αλλά και στα Manualof Style και ένα από τα πράγματα που προσπαθώ είναι να δημιουργούνται κοινοί κανόνες στις Wikipedia όλου του κόσμου σε μια σειρά από βασικά ζητήματα. Με "κάθε τρόπο" εννοώ δίνοντας πληροφορίες για το πως έχουν τα πράγματα σε άλλες Wikipedia. Έχω δουλέψει για μικρά διαστήματα στην Σκωτσέζικη και στην Καταλανική ακριβώς για να δω τους ιδιαίτερους κανόνες που διαμορφώνουν οι διάφορες κοινότητες.

Σε σχέση με το θέμα της εκπροσώπησης: Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κάποιος διαχειριστής για να εκπροσωπήσει την κοινότητα σε ένα πάνελ αλλά το να γνωρίζει τι λέει η κοινότητα. -- Magioladitis (συζήτηση) 22:58, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κατά., θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμα. Το βασικό μου επιχείρημα είναι πως χρειάζεσαι πιο πολλή τριβή με την ελληνική κοινότητα. Το συμπεραίνω γιατί έχουμε ζητήσει ως κοινότητα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ να ζητά φανερά και όχι κατ' ιδίαν τη συμμετοχή βικιπαιδιστών σε εκπροσωπήσεις της Βικιπαίδειας.   ManosHacker 23:24, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Το γεγονός ότι πλέον οι υποψήφιοι διαχειριστές πλέον περνάνε από ένα μικρό κόσκινο, είναι μία εξέλιξη. Παλιότερα οι διαχειριστές εκλέγονταν στην πλάκα και με χαζοχαρούμενα σχολιάκια. Και ρίζωσαν με την ισόβια αυτή ιδιότητα, έστω κι αν κάποιοι ενδεχομένως να μην πληρούν ούτε τα στοιχειώδη. Είναι ενδιαφέρον ότι οι εκλεγένοι στην πλάκα ισόβιοι διαχειριστές παραπάνω, μόνο που δεν τον έδειραν τον υποψήφιο αυτόν εδώ που τόλμησε να θέσει υποψηφιότητα. Η πρότασή μου: Η ιδιότητα του διαχειριστή να έχει ημερομηνία λήξης. Και μετά να επανακρίνονται για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν. Σε ερωτηματολόγια σαν τα παραπάνω, δεν θα κριθούν για το τι θα κάνουν, αλλά για το τι ήδη έκαναν. Και κάποιοι, μπορεί και να τα έχουν κάνει μαντάρα. 94.68.22.225 00:47, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο δύσκολο να γίνει κάποιος διαχειριστής. Οι ανάγκες όμως της ελληνικής έκδοσης αλλάζουν, καθώς αναπτύσσεται. Σε κάθε περίπτωση σημασία έχει τί θα βοηθήσει να αναπτυχθεί περισσότερο η Βικιπαίδεια.

Σχόλιο @Focal: Νομίζω είσαι πολύ αυστηρός, είναι ήδη διαχειριστής στην Αγγλική έκδοση, άρα δικαιολογείται να θέλει να είναι διαχειριστής και στην ελληνική. @Magioladitis: Η ελληνική κοινότητα είναι σχετικά μικρή, οπότε είθιστε να γνωρίζουμε σχετικά καλά τους διαχειριστές, σε συμβουλεύω να είσαι πιο ενεργός στην ελληνική έκδοση για να έχουμε την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε καλήτερα. Επιπλέον, στην ερώτηση 3, καλό είναι να διαβάσεις πρώτα τις πηγές πριν αποφανθείς, ακόμα και αν αφορά τον τετραγωνισμό του κύκλου.

Υπέρ. Γιατί έχει ήδη εμπειρία από την αγγλική έκδοση. Επιπλέον, πιστεύω ότι έχει πιο ευθύ τρόπο σκέψης από άλλους χρήστες. --Πeriερgοs 09:25, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κατά. Αναμφιβλήτητα είσαι έμπειρος χρήστης, όμως αυτό συμβαίνει στην αγγλική. Θα ήθελα να δω επιπλέον συνεισφορά πέρα από τη χρήση των αυτόματων εργαλείων πρωτού ψηφίσω υπέρ στην ελληνική έκδοση. Επίσης, δε θεωρώ ανάγκη να δωθούν διαχειριστικά δικαιώματα μόνο για να μπορείς να επεξεργαστείς δύο ή τρεις κλειδωμένες σελίδες. --C Messier 09:39, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Θα μας βοηθούσε πολύ κάποιος με πρόσβαση στον κώδικα και ταυτόχρονη ικανότητα. Στα υπόλοιπα όμως ακολουθώ τη γραμμή C messier. Χρειάζεται να χτιστεί πρώτα εμπιστοσύνη, είναι πολύ σφήνα και θα ήθελα να το κερδίσει πρώτα (και μπορεί μια χαρά να το κάνει).   ManosHacker 10:59, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
από τη στιγμή που πρόσβαση στον κώδικα έχεις και χωρίς τα δικαιώματα του διαχειριστή γιατί θα βοηθούσε πολύ;--Diu (συζήτηση) 11:00, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Το δένω με τη βαθμολόγηση των λημμάτων, όπως έχει η αγγλική εδώ και πολύ καιρό και οι περισσότεροι συμφώνησαν πως θα βοηθούσε κι εμάς, και οι λοιποί διαχειριστές δεν ξέρουν πώς να το εφαρμόσουν, οι περισσότεροι.   ManosHacker 16:19, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Προσωπικά δεν έχω κάποιο λόγο να πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κουμπάκια αντίθετα με την πολιτική. Τουναντίον, νομίζω ότι το γεγονός ότι έχει εμπειρία από την αγγλική και άλλες ΒΠ που διακρίνονται από μια μεγαλύτερη τυπικότητα, μου λέει ότι αυτό θα τον έκανε να είναι πολύ τυπικός ως προς τα δικαιώματα. Άλλωστε η βασική πολιτική είναι ίδια (όχι;) και σίγουρα την γνωρίζει. --geraki talk 10:06, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Αν δεν ξεκίνησε η ψηφοφορία να φύγουν τα υπέρ και τα κατά από μια ενότητα που έχει τον τίτλο συζήτηση..εκτός κι αν θέλουμε να επηρεάσουμε νωρίτερα τη ψήφο των άλλων χρηστών. --Γλαύκος ρίχτο 13:59, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Αν η κοινότητα θεωρεί ότι δε χρειάζομαι τα εργαλεία τώρα ή ότι δε θα τα χειριστώ σωστά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η υποβολή υποψηφιότητας δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα. Δεν είναι ανάγκη να χαλιόμαστε έτσι. Δεν θα πεθάνω αν δεν πάρω τα δικαιώματα. Μπορώ να αποσύρω και την υποψηφιότητα αν θεωρείται ότι προκάλεσα αναστάτωση. -- Magioladitis (συζήτηση) 19:49, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Κάθε συνεισφορά είναι επιθυμητή και η κίνηση να διορθώσει τα λήμματα με αυτόν το εργαλείο έγινε ίσως για να καταδείξει ότι μπορεί να μην έχει μακροχρόνια προσφορά στην ελληνική έκδοση της βικιπαίδειας, αλλά δείχνει ότι έχει διάθεση να προσφέρει.--Vagrand (Συζήτηση) 20:06, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Συμφωνώ απόλυτα με τον Vagrand. Φοβάμαι ότι η αφοριστική αντιμετώπιση κάποιων εργαλείων που θα μας απαλλάξουν από πολλές χειροκίνητες επεξεργασίες ήταν το λιγότερο κακόπιστη. --Γλαύκος ρίχτο 22:12, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Να θυμήσω πως όπως έγινε και σε προηγούμενη διαδικασία εκλογής η συζήτηση αυτή είναι ταυτόχρονα και ο χώρος ψηφοφορίας.--Nikoguardσυζήτηση 07:30, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Διερευνώντας το ιστορικό σου στην Αγγλική ΒΠ.

  • Αναγνωρίζω στο πρόσωπο σου έναν ήδη έμπειρο διαχειριστή και χρήστη με καλή πίστη.
  • Η καλή τεχνική σου κατάρτιση πολλά θα μπορούσε να προσφέρει και στη ελληνική ΒΠ.
  • Συμφωνώ με Χρήστης:Geilamir ότι ένας ήδη έμπειρος διαχειριστής κακό δεν θα κάνει.
  • αλλά και αν κάνει κακό υπάρχουν διαδικασίες στην ελληνική ΒΠ έστω κι αν δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ έως τώρα από την κοινότητα. Οπότε γιατί όχι.
  • τα επιπλέον κουμπάκια του διαχειριστή έχουν τεχνικό χαρακτήρα ούτε έπαθλο είναι ούτε προσδίδουν στο χρήστη κάποιο ηγετικό ρόλο.

Το μοναδικό αγκάθι που βλέπω σε σένα φίλε magioaditi είναι η περιορισμένη συμμετοχή σου στην ελληνική ΒΠ αυτό εισπράττω και από τις περισσότερες γνώμες μελών της κοινότητας που στέκονται αρνητικά στην υποψηφιότητα σου. Είναι ένα σημείο που είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ σίγουρα όμως το καταλαβαίνω και το δέχομαι ως στάση. Είναι προαπαιτούμενο (σχεδόν κανόνας) για τον υποψήφιο διαχειριστή

Όμως στο πνεύμα του Βικιπαίδεια:Αγνοήστε όλους τους κανόνες και για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω αναθεωρώ τις αρχικές μου επιφυλάξεις και τάσσομαι Υπέρ. της επιλογής σου ως διαχειριστή. --Nikoguardσυζήτηση 07:40, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Όταν θέλω να παρακάμψω τους κανόνες πρέπει αυτοί να υπάρχουν και δεν υπάρχει κανόνας για αυτά τα πράγματα. Υπάρχει όμως η αίσθηση για κάποιον ή η απουσία της. Μου λείπει η αίσθηση πάνω στην οποία θέλω να βασιστώ, να δω δηλαδή τον χρήστη να εμπλέκεται σε λήμματα για διαγραφή, για ψήφιση ως αξιόλογα, να λέει τη γνώμη του στην αγορά, να συζητά για θέματα όπως για το «όχι πρωτότυπη έρευνα» που συζητάμε αυτές τις μέρες. Είναι τόσο απλό. Χωρίς να σκέφτεσαι πολύ αποκτάς την αίσθηση που σου χρειάζεται για να πεις το ναι, και το λες.   ManosHacker 09:40, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Καταλαβαίνω απόλυτα τη λες Μάνο και πως αντιλαμβάνεσαι τον διαχειριστή. Γνωρίζω επίσης ότι δεν υπάρχουν κανόνες γι αυτά τα πράγματα και για αυτό λέω το πνεύμα (επαναλαμβάνω το πνεύμα) του Βικιπαίδεια:Αγνοήστε όλους τους κανόνες. Στην προκειμένη περίπτωση κανόνας ήταν αυτό που φανταζόμουν ως διαχειριστή μέχρι πρόσφατα. Αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός ο τύπος διαχειριστή υπάρχει και αυτός που διακρίνω στο πρόσωπο του Magioladiti. Ο που ασχολείται με τα μαστορέματα… --Nikoguardσυζήτηση 11:55, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Για να στο πω χοντρά θα ήθελα να είμαι πιο σίγουρος πως δεν τον έβαλε η ΕΕΛ/ΛΑΚ, που συνδέεται με coders ανοιχτού λογισμικού, που τον συνάντησε κάπου από σπόντα και τον μπρίζωσε. Ακραίο, πιθανότατα δεν ισχύει, με κάνει να επιφυλάσσομαι. Θέλω πολύ έναν coder στους διαχειριστές.   ManosHacker 12:00, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ. χωρίς αμφιβολίες.
    Είναι Βικιπαιδιστής (με την ελληνική ένοια, με την οποία δεν συμφωνώ); ΝΑΙ, ασχολήθηκε με την τροποποίηση ενός προγράμματος ώστε να δουλεύει και στην ελληνική Βικιπαίδεια, τί άλλο παρά ενδιαφέρον για το πρότζεκτ δείχνει αυτό;
    Είναι επικίνδυνος αν πάρει 2-3 κουμπάκια και 2-3 προσβάσεις; ΟΧΙ, έχει τα ίδια κουμπάκια σε πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο χαοτικό αδελφό εγχείρημα και τα χρησιμοποιεί σωστά, σε πλαίσιο πολύ αυστηρότερο και τυπικότερο από ότι εδώ. Μόνος φόβος είναι ότι θα χαλάσει από την έλλειψη ελέγχου και τυπικότητας και τα παρεΐστικα ήθη που υπάρχουν εδώ, παρά ότι θα κάνει ζημιά, ενώ γνωρίζει ήδη τον κορμό της πολιτικής από την en.wiki (που δεν είναι διαφορετική, από εκεί μεταφράστηκε ο κορμός της εδώ) καθώς και δεκάδες οδηγίες που εδώ δεν υπάρχουν, και είμαι σίγουρος ότι θα είναι συνετότερος και τυπικότερος από τον μέσο όρο.
    Θα κάνει καλό στη Βικιπαίδεια; ΝΑΙ, θα κάνει κάτι για το οποίο δεν έχει δείξει άλλος ότι μπορεί να το κάνει, θα βοηθήσει στη βελτιστοποίηση του εργαλείου AWB και και σε καινούργιες επικείμενες αλλαγές (αν τελικά γίνουν).
    Ρίσκο; Για μένα αμελητέο. --GeilamirFroja armes 11:12, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Τα σχόλιά σας και τη θέση σας χωρίς εμπάθειες και για το συγκεκριμένο ζήτημα κύριοι. Αυτό Μόνος φόβος είναι ότι θα χαλάσει από την έλλειψη ελέγχου και τυπικότητας και τα παρεΐστικα ήθη που υπάρχουν εδώ συνιστά επίθεση και εμπάθεια --The Elder (συζήτηση) 12:07, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Μην το βλέπεις έτσι, δεν το εννοώ επιθετικά, τι δεν ισχύει; Ότι εδώ δεν είναι τόσο τυπικά τα πράγματα; (Ουδέτερο έως καλό μέχρι κάποιο μέγεθος κόσμου, κακό όταν το πράγμα μεγαλώνει). Έλεγχος; Υποτυπώδης, πάλι όσο είναι μικρή η ομάδα είναι καλό γιατί δεν αναλώνεται με meta πράγματα και ανούσιες τελετουργίες, όσο μεγαλώνει και δεν υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις στη μέση (όχι κατ'ανάγκη κακό) η τυπικότητα επιβάλεται για να μην ξεφεύγει η κατάσταση, και έλεγχος ως προς αυτό δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι ικανοποιητικός, ούτε από την κοινότητα προς τους διαχειριστές, ούτε και από τους διαχειριστές στους χρήστες, τους μόνιμους τουλάχιστον. Το παρεϊστικο δεν το αναλύω παραπάνω, αν σε προσβάλει η έκφραση να βρω άλλη, αλλά και πάλι μία κατάσταση όπου κάποιος πυρήνας 10-20-30 ατόμων είναι πιο μόνιμος, δημιουργεί παρέα, με ήθη παρέας. και αν το πράγμα θέλουμε να μείνει σε τέτοια μεγέθη αυτό είναι θεμιτό και έχει και τα θετικά του, για παραπάνω όμως το εμποδίζει γιατί μπλέκονται τα κοινωνικά με τα της εγκυκλοπαίδειας στο τέλος και οι παλιοί με τους νέους. Αν και αυτό το βρίσκεις επιθετικό και εμπαθές δεν το ξέρω, αλλά αυτό είναι το νόημα και τίποτα παραπάνω. --GeilamirFroja armes 12:23, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ, δεν με ενοχλεί προσωπικά, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός χρηστών που ασκεί έλεγχο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αρκετοί διαχειριστές (όχι εγώ) που ασκούν σημαντικό επίσης έλεγχο στη ροή της πληροφορίας. Ας μην τους αδικούμε στη σελίδα ψηφοφορίας ενός υποψήφιου διαχειριστή--The Elder (συζήτηση) 12:28, 23 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ. per Geilamir και Nikosguard. --Γλαύκος ρίχτο 15:35, 25 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Υπέρ. φαίνεται έμπειρος χρήστης - δεν βλέπω λόγο να μην έχει διαχειριστικά κουμπιά για τα εργαλεία που χρησιμοποιεί. Ggia (συζήτηση) 11:57, 27 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • Κατά. σαφώς άσχετος χρήστης που δεν έχει καν καλύψει τις ανάγκες ούτε τις αγγλικής βικιπαίδειας. Εκεί πράττει μόνο βοηθού τετελεσμένων αποφάσεων χωρίς προσωπικής άποψης. Ακόμα και στην ανάκληση της φραγής του Πυραίχμη ακολουθεί την γνώμη του Φόκαλ χωρίς την παραμικρή ανάκλαση. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 21:45, 27 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Ο διαχειριστής αυτό κάνει. Εκτελεί τις αποφάσεις της κοινότητας. Δεν εκφέρει προσωπική άποψη στην εκτέλεση μιας απόφασης. άποψη εξέφρασα στην σελίδα συζήτησης αλλά μέχρι εκεί. -- Magioladitis (συζήτηση) 00:02, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ. Στην απεμπλοκή του Πυραιχμή ακολουθήθηκε τότε [2] [3] μια συνήθη διαδικασία. Από τότε ο Πυραιχμής στην αγγλόφωνη βικιπαίδεια, δεν φαίνεται να έχει μπλοκαριστεί. Η απόφαση έτσι όπως βλέπω τα πράγματα ήταν ορθή για την αγγλική έκδοση, αφού από τότε δεν τέθηκε θέμα ξανα-μπλοκαρίσματός του. Άρα φαίνεται ότι στην αγγλική έκδοση η απόφασή του μετά από φραγή τόσου μεγάλου διαστήματος ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Οι διαχειριστές δεν είναι για να τιμωρούμε, δεν είναι μπαμπούλιδες της βικιπαίδειας. Συγχωρούν και δίνουν ευκαιρίες, αν ο άλλος καταχραστεί της ευκαιρίας του, τότε ξανα-μπλοκάρετε, τόσο απλά. Οι αόριστες φραγές δεν βοήθησαν ποτέ την βικιπαίδεια, καθώς οι χρήστες επιστρέφουν συνήθως ως μαριονέτες. Δίνω ψήφο υπέρ του. Αν η κοινότητα αποφασίσει ότι δεν είναι άξιος, υπάρχει και η αφαίρεση δικαιωμάτων. Από μένα, καλωσόρισες.--Vagrand (Συζήτηση) 22:36, 27 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ. Η εμπειρία του είναι υπεραρκετή και θα φανεί χρήσιμη στην εξέλιξη της ΒΠ. Οι εμπειρίες του σχετικά με τα αυτόματα εργαλεία θεωρώ ότι μας είναι απαραίτητες, αφού η ελληνική ΒΠ είναι πίσω (και) στον τομέα αυτό. Xaris333 (συζήτηση) 00:08, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί και έχει αρχειοθετηθεί. Μην γράφετε άλλο σε αυτή την σελίδα.