Βικιπαίδεια:Προειδοποίηση και αποποίηση ευθυνών για νομικά λήμματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:Νομική αποποίηση)
Η Βικιπαίδεια δεν δίνει κανενός είδους νομική συμβουλή

Η Βικιπαίδεια είναι ελεύθερα προσβάσιμη στον καθένα για να γράψει ή να τροποποιήσει λήμματα της. Οι περισσότεροι χρήστες προσπαθούν η ποιότητα των άρθρων να είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα να παρεισφρήσουν λάθη ή ανακρίβειες από την αρχή ή από μεταγενέστερες επεξεργασίες. Ενδέχεται επισης να έχει μεταβληθεί η νομοθεσία από τότε που γράφτηκε το λήμμα και έτσι το λήμμα να μην ανταποκρίνεται πλέον στο σημερινό νομικό καθεστώς.

Οι χρήστες της Βικιπαίδειας και οι διαχειριστές της δεν αναλαμβάνουν σε καμία περίπτωση την ευθύνη για την πληρότητα και την ακρίβεια των άρθρων που αναφέρονται σε νομικά ζητήματα και για την ενσωμάτωση των εκάστοτε αλλαγών της νομοθεσίας. Είναι πιθανόν τα νομικά λήμματα που περιέχονται στη Βικιπαίδεια να μην είναι πλήρη, να περιέχουν ανακρίβειες ή οι περιεχόμενες πληροφορίες να μην ισχύουν πλέον. Οι χρήστες και οι διαχειριστές της Βικιπαίδειας δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση γι’ αυτό.

Αν έχετε εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον για νομικά θέματα, είστε ευπρόσδεκτοι να ανατρέξετε στα σχετικά λήμματα και να τα συνδιαμορφώσετε, εφ’ όσον έχετε συναφείς γνώσεις. Αν αναζητείτε την ισχύουσα νομοθεσία για να λύσετε δικό σας πρόβλημα, αποταθείτε στους αρμοδίους (δημόσιες αρχές, δικηγόρους), οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Η Βικιπαίδεια δε στοχεύει στην παροχή κανενός είδους νομικής βοήθειας.