Βικιπαίδεια:Μεταφορές σε αδερφικά έργα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βικιπαίδεια έχει ως σκοπό της να γίνει μια εγκυκλοπαίδεια. Πολλές φορές υπάρχουν νέοι χρήστες που δημιουργούν νέα λήμματα στη Βικιπαίδεια που δεν είναι ή δεν μπορούν να αποτελέσουν εγκυκλοπαιδικό λήμμα. Ορισμένα από αυτά είναι χρήσιμα ώστε αντί να διαγραφούν απευθείας μπορούν να μετακινηθούν σε ένα από τα αδελφικά της Βικιπαίδειας έργα που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα Wikimedia, όπως:

Βικιθήκη
Η Βικιθήκη έχει σκοπό την συλλογή πρωτογενών κειμένων (ιστορικών, λογοτεχνικών, μελετών κλπ.) με ελεύθερα πνευματικά δικαιώματα. Είναι στην ουσία μια βιβλιοθήκη.
Βικιλεξικό
Το Βικιλεξικό υπάρχει με σκοπό την δημιουργία ενός ελεύθερου λεξικού με όρους αντίστοιχους της Βικιπαίδειας.
Βικιβιβλία
Τα Βικιβιβλία είναι ένας χώρος όπου μπορεί να γίνει συνεργατική συγγραφή βιβλίων ελεύθερου περιεχομένου. Δίνεται έμφαση στην δημιουργία εγχειριδίων και εκπαιδευτικών βιβλίων.
Βικιφθέγματα
Τα Βικιφθέγματα είναι μία μια διαδικτυακή επιτομή ρήσεων και αποφθεγμάτων σε όλες τις γλώσσες.
Βικιεπιστήμιο
Το Βικιεπιστήμιο είναι μια κοινότητα για τη δημιουργία και τη χρήση ελεύθερου υλικού μαθήσεως και δραστηριοτήτων.
Βικιταξίδια
Τα Βικιταξίδια είναι ελεύθερος ταξιδιωτικός οδηγός, για ταξιδιωτικούς προορισμούς και θέματα ευρύτερου ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος

Αν συναντήσετε κάποιο τέτοιο λήμμα, μαρκάρετέ το με το καταλληλότερο από τα παρακάτω πρότυπα. Αν δεν έχετε αμφιβολίες για το αν θα πρέπει να μεταφερθεί και δεν σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να το μεταφέρετε κατευθείαν αλλά αφήστε το πρότυπο για λίγες ημέρες στο λήμμα, πριν διαγράψετε το περιεχόμενό του, και καλύτερα περιμένετε κάποιος διαχειριστής από το ανάλογο εγχείρημα να κάνει εισαγωγή του λήμματος εκεί, για τη διατήρηση του ιστορικού της σελίδας. Αν δεν είστε σίγουροι, αφήστε το λήμμα μαρκαρισμένο και κάποιος χρήστης με περισσότερη εμπειρία θα μπορέσει να κάνει την μεταφορά αν όντως χρειάζεται.

Χρησιμοποιήστε για λήμματα που θα πρέπει να μεταφερθούν: