Βικιπαίδεια:Θεματική εβδομάδα/Εβδομάδα Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εβδομάδα Ελλάδας είναι μια από τις θεματικές εβδομάδες της Ουκρανικής Βικιπαίδειας.

Διαγωνισμός φωτογραφίας "Wiki Love Monuments 2013" . Κατηγορία "ελληνικά μνημεία", 1η θέση.
Η εκκλησία Ιωάννης ο Βαπτιστής στην πόλη Κερτς της Κριμαίας'
© Anatoly Shcherbakov. Η φωτογραφία έχει λάβει τις αναγνωρίσεις "εικόνα ποιότητας" και "προτεινόμενη εικόνα" στο Wikimedia Commons

Σκοπός της είναι η επεξεργασία λημμάτων της Ουκρανικής Βικιπαίδειας με θέμα την Ελλάδα και όλα αυτά που συνδέονται με την Ελλάδα, ειδικότερα, σχετικά με τα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού στην Ουκρανία.

Η Εβδομάδα θα υποστηρίζεται από την έδρα ελληνομάθειας του Εθνικού Πανεπιστημίου Κιέβου Ταράς Σεβτσένκο και από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουκρανία. Θα παρέχουν την πληροφοριακή υποστήριξη και δώρα και βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες. Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν με την διόρθωση κειμένων στα ελληνικά, αν τα μέλη της Εβδομάδας εκφράσουν την επιθυμία να γράψουν για την Ουκρανία στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Θα ήταν κάλο να επεξεργαστούμε επίσης στα Βικιταξίδια και Βικιφθέγματα. Καθόσον προβλέπεται η προσέλκυση φοιτητών πρέπει να βοηθήσουν τα μέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Περίοδος
29 Σεπτεμβρίου – 12 Οκτωβρίου 2014

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, και τα αντίστοιχα λήμματα καταγράφονται στην σελίδα της βικιεπιχείρησης στην ουκρανική βικιπαίδεια. Οι χρήστες της ελληνικής βικιπαίδειας καλούνται να προσφέρουν υποστήριξη στους ουκρανούς χρήστες (π.χ. προσφέροντας πηγές) και επίσης διόρθωση κειμένων για όσους επιθυμήσουν να γράψουν λήμματα στην ελληνική βικιπαίδεια σχετικά με στοιχεία ελληνικού πολιτισμού στην Ουκρανία.

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]