Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαιολογία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η επιχείρηση Αρχαιολογία έχει σκοπό την ανάπτυξη και επιμέλεια λημμάτων αρχαιολογικού περιεχομένου. Είναι μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν την Αρχαιότητα και την Αρχαιολογία. Επίσης σκοπός της επιχείρησης είναι η συνεργασία των φίλων της αρχαιολογίας, όχι όμως ο συντονισμός των χρηστών.

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]

Πώς να συνεισφέρετε[επεξεργασία κώδικα]

  1. Δηλώστε συμμετοχή παραπάνω, αν και δεν είναι απαραίτητο, αφού όλες οι συνεισφορές είναι πάντοτε καλοδεχούμενες.
  2. Επεκτείνετε κάποιο λήμμα στην κατηγορία αρχαιολογία-Επέκταση, ή Επιχείρηση Αρχαιολογία (σελίδα συζήτησης του λήμματος)
  3. Δημιουργήστε νέα λήμματα αρχαιολογίας.
  4. Τοποθετήστε το Πρότυπο:Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαιολογία/Άρθρα στην σελίδα συζήτησης των λημμάτων που έχουν σχέση με την αρχαιολογία.
  5. Επιμεληθείτε το Πρότυπο και επεκετείνετέ το, έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργικό για τους σκοπούς της παρουσίασης αρχαιολογικών θεμάτων. Παρακολουθείτε την συζήτηση του προτύπου, και προσθέστε εκεί τυχόν προτάσεις για επέκταση και βελτίωση.
  6. Τοποθετήστε το πρότυπο:Έργο Τέχνης στα λήμματα και συμπληρώστε τα στοιχεία του
  7. Επιμεληθείτε το Πρότυπο και επεκετείνετέ το, έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργικό για τους σκοπούς της παρουσίασης αρχαιολογικών θεμάτων. Παρακολουθείτε την συζήτηση του προτύπου, και προσθέστε εκεί τυχόν προτάσεις για επέκταση και βελτίωση.
  8. Προσθέστε εικόνες αρχαιολογικών έργων τέχνης και αρχαιολογικών χώρων που λείπουν στα commons
  9. Μην παραμελείτε άλλες συγγενικές βικιεπιχειρήσεις, όπως την Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα. Συνεισφέρετε και εκεί.

Βοηθητική ελεύθερη βιβλιογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Ο Βικιπαίδεια:Κατάλογος αρχείων πηγών και οι en:Wikipedia:Public domain resources αναφέρουν εκτεταμένους καταλόγους ελεύθερων, αν και κατά περίπτωση απαρχαιωμένων πηγών. Μεταξύ αυτών συχνά βρίσκονται κατάλογοι μουσείων, εκθέσεις αρχαιολογικών ερευνών και ερμηνείες αρχαίων έργων τέχνης που δεν ισχύουν ωστόσο στην πλειοψηφία τους σήμερα, ενώ με την πάροδο του χρόνου έχει λήξει η δέσμευση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ζητούνται συντάκτες[επεξεργασία κώδικα]