Βικιπαίδεια:Εγχείρημα Ομιλούσα Βικιπαίδεια/Οδηγίες επιλογής λήμματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Βικιπαίδεια:Εγχείρημα Ομιλούσα Βικιπαίδεια
Οδηγίες ηχογράφησης


Επιλογή λήμματοςΗχογράφησηΕπιφόρτωσηΠρόσθεση στο λήμμαΠρόσθεση στον κατάλογο

Μπορείτε να ηχογραφήσετε όποιο λήμμα επιθυμείτε, ωστόσο προτιμούνται ιδιαίτερα τα παρακάτω:

Πριν επιλέξτε το λήμμα σας, ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

  1. Η ηχογράφηση θα πρέπει να γίνει σε μία εκδοχή (version) του λήμματος, προς το οποίο θα συνδέεται όπως συζητείται στο τμήμα επιφόρτωση. Πριν αρχίσετε να ηχογραφείτε διαβάστε προσεκτικά το λήμμα. Εάν χρειάζεται, προκειμένου να γίνει ευανάγνωστο, σπάστε τις μεγάλες προτάσεις. Αν αντιληφθείτε κάποιο λάθος αργότερα και το διορθώσετε, η ηχογράφησή σας δεν θα ταιριάζει στη σωστή εκδοχή (version) του λήμματος.
  2. Πριν ξεκινήσει η ηχογράφηση θα πρέπει να εξετάσετε επίσης τη σταθερότητα των λημμάτων· κακοί υποψήφιοι για ηχογράφηση είναι λήμματα που για οποινδήποτε λόγο θεωρούνται αμφισβητούμενα. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος για τον οποίον τα προβεβλημένα λήμματα θεωρούνται καλοί υποψήφιοι, καθώς δε γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας όπως τα άλλα λήμματα.
  3. Αντίθετα, ηχογραφημένες εκδοχές των λημμάτων της Βικιπαίδειας που περιέχουν κείμενο υπό το καθεστώς πνευματικών δικαιωμάτων θέτουν νομικά ζητήματα, καθώς το ηχογραφημένο λήμμα που προκύπτει δεν μπορεί να εκδοθεί υπό την άδεια GFDL. Τέτοιου είδους λήμματα θα πρέπει να αποφεύγονται.