Βασίλης Ζαρκάδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βασίλης Ζαρκάδης
Γενικές πληροφορίες
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής
Οικογένεια
ΑδέλφιαΝίκος Ζαρκάδης
Ιάκωβος Ζαρκάδης

Ο Βασίλης Ζαρκάδης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Αθηναϊκού και του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε από τη δεκαετία του ’30 ως τη δεκαετία του ’50.

Βιογραφικές πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βασίλης Ζαρκάδης πρωτοέπαιξε μπάλα στην Πράσινη Θύελλα Κουκακίου στα τέλη της δεκαετίας του '30 αλλά πολύ μικρός πήγε Αθηναϊκό. Με τους "λόρδους" αγωνίστηκε ως το 1944. Τότε έγιναν προσπάθειες να πάει στον Πανιώνιο, όπου αγωνίζονταν τα δυο μικρότερα αδέρφια του. Τελικά, ο σύλλογος της "Νέας Ελβετίας" τον παραχώρησε στον Ολυμπιακό, η διοίκηση του οποίου του βρήκε δουλειά σε δημόσια υπηρεσία. Έπαιξε στον Ολυμπιακό ως τις αρχές της δεκαετίας του ’50 γνωρίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός.

Τρία αδέρφια ποδοσφαιριστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η οικογένεια του Βασίλη Ζαρκάδη ανέδειξε δυο ακόμα επιφανείς ποδοσφαιριστές, τους δύο μικρότερους αδερφούς του: το Νίκο (γεν. 1925) και τον Ιάκωβο (1927-2007) που αγωνίστηκαν στον Πανιώνιο και βρέθηκαν πολλές φορές αντίπαλοι. Μάλιστα, με το Νίκο συνέβη ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. Το 1944 σε αγώνα Αθηναϊκού-Πανιωνίου, ο Βασίλης προσπαθώντας να ανακόψει τον αδερφό του, τον χτύπησε στη μύτη, με αποτέλεσμα να γεμίσει το πρόσωπό του αίματα. Το έμαθε η μητέρα τους από κάποιο φίλαθλο και άκουσε γερή κατσάδα, μέχρι να συνειδητοποιήσει κι αυτή ότι το χτύπημα δεν ήταν σοβαρό.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αλέξ. Παπαδόπουλου, "Νίκος Ζαρκάδης, μια ζωή στον Πανιώνιο", εφ. Πανιώνιος Κόσμος 9 (21/2/2009), σ. 14.