Βαν Γουίλιαμς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βαν Γουίλιαμς
Ο Βαν Γουίλιαμς το 2007
Πληροφορίες
Γέννηση5  Δεκεμβρίου 1966
Νέα Υόρκη
ΚαταγωγήΝέα Υόρκη, ΗΠΑ
EίδοςProgressive Metal, Thrash Metal, Power Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης, Γραφίστας
Μουσικά όργαναΤύμπανα, Φωνητικά
Παρουσία1993 - σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαCentury Media
ΣυμμετοχέςNevermore, Pure Sweet Hell, Ashes of Ares, Ghost Ship Octavius, Armageddon

Ο Βαν Γουίλιαμς (αγγλ. Van Williams) είναι Αμερικανός ντράμερ της heavy και thrash metal μουσικής σκηνής, γνωστός ως πρώην μέλος των Nevermore.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γουίλιαμς γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1966. Ξεκίνησε να παίζει μουσική με διάφορα τοπικά συγκροτήματα, πριν μετακομίσει στο Σιάτλ το 1993.
Αφού έκανε οντισιόν για να αναλάβει τα τύμπανα των Nevermore αντικαθιστώντας τον Μαρκ Άρινγκτον, ηχογράφησε μαζί τους το ομώνυμο άλμπουμ τους, το 1995. Το συγκρότημα γνώρισε επιτυχία στους κύκλους του heavy metal κοινού με τους δίσκους "Dreaming Neon Black" (1999) και "Dead Heart In A Dead World" (2000) και κυκλοφόρησε επτά στούντιο δίσκους, ένα ΕΡ και ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ μέχρι το 2010. Το 2011, ο κιθαρίστας Τζεφ Λούμις και ο Γουίλιαμς έβγαλαν κοινή ανακοίνωση ότι αποχωρούν από το συγκρότημα, αφήνοντας ως μοναδικά μέλη των τραγουδιστή Γουόρελ Ντέιν και τον μπασίστα Τζιμ Σέπαρντ.
Ο Γουίλιαμς σχημάτισε τους Pure Sweet Hell με τον μπασίστα Κρις Άιχορν, τον τραγουδιστή Τζιμ Κόλσον και τον κιθαρίστα Ντιν Στέρνμπεργκ, όπου εκτός από τα τύμπανα ανέλαβε και τα φωνητικά. Το 2011 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Spitting at the Stars".
Τον Ιούνιο του 2012, δημιούργησε μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των Iced Earth, Ματ Μπάρλοου και τον κιθαρίστα Φρέντι Βιντάλες, τους Ashes of Ares. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2013, κυκλοφόρησε ο ομώνυμος δίσκος τους με το συγκρότημα να περιοδεύει για την προώθηση του.
Ο Γουίλιαμς είναι μέλος των Armageddon από το 2012 και των Ghost Ship Octavius από το 2013. Εκτός από το μουσικό κομμάτι, έχει εκτελέσει χρέη γραφίστα δημιουργώντας το λογότυπο των Artisan για το ντέμο τους το 2003, το λογότυπο των Nevermore και το εξώφυλλο του "Like Prayers on Deaf Ears" των Shaded Enmity.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Nevermore[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες κυκλοφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Pure Sweet Hell - Spitting at the Stars (2011)
  • Ashes of Ares - Ashes of Ares (2013)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]