Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:ΓΔ)


Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι διαχειριστές επιτρέπεται να διαγράφουν σύμφωνα με τα κριτήρια σελίδες της Βικιπαίδειας επί τόπου, κατά την όψη ενός τέτοιου λήμματος, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα στις σελίδες συζήτησης των προς διαγραφή λημμάτων. Οι μη διαχειριστές μπορούν να ζητήσουν από έναν διαχειριστή να διαγράψει μια τέτοια σελίδα προσθέτοντας το πρότυπο {{διαγραφή|αιτιολογία}} ή {{δα|αιτιολογία}} , όπου στο «αιτιολογία» γράφονται με σαφήνεια οι λόγοι που κάνουν τη σελίδα υποψήφια για γρήγορη διαγραφή. Μπορείτε να προσθέσετε απλά το {{διαγραφή}}, αλλά η αιτιολόγηση διευκολύνει τους διαχειριστές.

Ένας απλός τρόπος για να γράφεται η αιτιολογία διαγραφής είναι με το γράμμα της κατηγορίας περιπτώσεων στην οποία ανήκει το λήμμα (Γ για Γενικά, Λ για Λήμματα, ΑΚ για Ανακατευθύνσεις, Ε για Εικόνες και άλλα μέσα, Κ για Κατηγορίες, Χ για σελίδες Χρήστη και Π για Πρότυπα), ακολουθούμενο απ' τον αριθμό του συγκεκριμένου κριτηρίου, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω. Για παράδειγμα, το Γ1 αναφέρεται στο κριτήριο 1 του «Γενικά», αυτό που λέει για «Κείμενο ή ιστορικό στερούμενο νοήματος», και το Λ2 στο 2ο κριτήριο για Λήμματα, «Λήμματα που το μόνο τους περιεχόμενο είναι εξωτερικοί σύνδεσμοι...». Φυσικά αντί για αυτές τις συντομογραφίες μπορεί να περιγραφεί και αναλυτικά η αιτιολογία της υποψηφιότητας της σελίδας για γρήγορη διαγραφή.

Οι σελίδες τοποθετούνται αυτόματα στην Κατηγορία:Σελίδες για γρήγορη διαγραφή, ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα από τους διαχειριστές κατά τον τακτικό τους έλεγχο.

Περιπτώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Οι διαχειριστές μπορούν να διαγράψουν μια σελίδα, απ' τη στιγμή που πληροί ένα απ' τα παρακάτω κριτήρια. Πάντα να ελέγχετε στο ιστορικό της σελίδας, πριν τη διαγράψετε, μήπως υπάρχει κάποια προηγούμενη έκδοση που μπορεί ν' αποκατασταθεί, έτσι ώστε η διαγραφή να μην είναι απαραίτητη.

Έχετε υπόψη σας ότι μερικοί Βικιπαιδιστές δημιουργούν τα λήμματα τους με διαδοχικές αποθηκεύσεις ή κομμάτι-κομμάτι. Προσπαθήστε να μη διαγράφετε μια σελίδα αμέσως μετά τη δημιουργία της (αφήστε κάποιο χρονικό διάστημα), καθώς ο συντάκτης μπορεί να δουλεύει ακόμα πάνω στο λήμμα.

Προφανώς το Πρόχειρο εξαιρείται απ' αυτούς τους κανόνες και δεν θα πρέπει να διαγράφεται έστω κι αν συντρέχει κάποιος απ' τους παρακάτω λόγους. Αντί για διαγραφή, απλώς αφαιρέστε το δοκιμαστικό περιεχόμενο.

Γενικά[επεξεργασία κώδικα]

  1. Χωρίς νόημα. Κείμενο ή ιστορικό στερούμενο νοήματος, κείμενο που είναι ακατανόητο χωρίς να υπάρχει περίπτωση επαναφοράς (π.χ. τυχαίοι χαρακτήρες ή τα γνωστά «κινέζικα»). Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει: παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, κακογραμμένο κείμενο, κατεβατά («σεντόνια»), θρησκευτικούς αναλογισμούς, εκτός πια αν το κείμενο είναι πέρα από κάθε ελπίδα ακατανόητο.
  2. Δοκιμαστικές σελίδες. Αυτό ισχύει για σελίδες που έχουν δημιουργηθεί για δοκιμή επεξεργασίας ή άλλων λειτουργιών της Βικιπαίδειας. Ισχύει για υποσελίδες της Βοήθεια:Πρόχειρο που δημιουργήθηκαν για δοκιμές, αλλά δεν ισχύει για το ίδιο το Πρόχειρο. Δεν ισχύει επίσης για σελίδες στο χώρο χρήστη.
  3. Καθαρός βανδαλισμός και καταφανείς φάρσες. Σελίδες με αστεία ή αληθοφανείς ανοησίες (ο λεγόμενος «ανόητος βανδαλισμός» - δείτε και το Βικιπαίδεια:Βανδαλισμός). Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις ανακατευθύνσεις που δημιουργήθηκαν κατά την μεταφορά σελίδων που προκλήθηκαν από βανδαλισμό.
  4. Αναδημιουργία σελίδας που διαγράφηκε μετά από συζήτηση διαγραφής. Ένα ουσιαστικά πιστό αντίγραφο, με οποιονδήποτε τίτλο, μιας σελίδας που διαγράφηκε σύμφωνα με την πολιτική διαγραφής. Σημειώστε όμως ότι: οι διαχειριστές που αντιμετωπίζουν την αναδημιουργία μιας σελίδας που πριν είχε διαγραφεί στα γρήγορα πρέπει να σιγουρευτούν ότι όντως πληρούσε τα κριτήρια για διαγραφή και είχε όντως διαγραφεί πριν τη διαγράψουν ξανά. Επίσης, το κριτήριο αυτό δεν συμπεριλαμβάνει κείμενο στις σελίδες χρήστη.
  5. Δημιουργίες από φραγμένους ή αποκλεισμένους χρήστες. Συνεισφορές που γίνονται παράτυπα από έναν αποκλεισμένο χρήστη πριν λήξει ο αποκλεισμός του, από άλλη IP ή λογαριασμό, και οι οποίες δεν έχουν ουσιαστικές τροποποιήσεις από άλλους.
  6. Τεχνικές διαγραφές
    • Διαγραφή κενών χρονολογημένων κατηγοριών συντήρησης για ημερομηνίες στο παρελθόν.
    • Διαγραφή ανακατευθύνσεων ή άλλων σελίδων που αποκλείουν μετακινήσεις σελίδων. Οι διαχειριστές θα πρέπει να γνωρίζουν τις σωστές διαδικασίες όπου μια ανακατεύθυνση ή μια σελίδα που κρατάει μια μετακίνηση σελίδας έχει ένα ασήμαντο ιστορικό σελίδας. Ένας διαχειριστής που διαγράφει μια σελίδα που αποκλείει μια κίνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η μετακίνηση έχει ολοκληρωθεί μετά τη διαγραφή της.
    • Διαγραφή σελίδων που δημιουργήθηκαν ξεκάθαρα κατά λάθος ή σε λάθος ονοματοχώρο.
  7. Δημιουργός ζητά διαγραφή. Οποιαδήποτε σελίδα της οποίας η διαγραφή ζητείται καλοπροαίρετα από αυτόν που τη δημιούργησε (π.χ. μετά από συγχώνευση του περιεχομένου της σε κάποιο άλλο λήμμα) και εφόσον η σελίδα έχει υποστεί ουσιαστική επεξεργασία μόνο απ' τον δημιουργό της. Αν ο δημιουργός διαγράψει όλο το περιεχόμενο από τη σελίδα, αυτό μπορεί να ληφθεί ως αίτηση διαγραφής.
  8. Σελίδες που εξαρτώνται από μια ανύπαρκτη ή διαγραμμένη σελίδα. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:
    • Σελίδες συζήτησης διαγραμμένων σελίδων, εκτός αν περιέχουν τη συζήτηση που οδήγησε στη διαγραφή και ζητήθηκε η διατήρησή τους κατά την διαδικασία στην Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή.
    • Υποσελίδες χωρίς γονική σελίδα
    • Σελίδες αρχείων χωρίς αντίστοιχο αρχείο
    • Ανακατευθύνσεις σε ανύπαρκτους στόχους
    • Κατηγορίες που γεμίζουν από πρότυπα που έχουν διαγραφεί ή πλέον στοχεύουν αλλού. Δεν περιλαμβάνονται:
    • Διαγραφές συζητήσεων που δεν έχουν καταγραφεί αλλού
    • Σελίδες συζητήσεων χρηστών
    • Αρχεία σελίδων συζητήσεων
    • Υποσελίδες χρηστών όταν ο χρήστης δεν έχει δημιουργήσει σελίδα χρήστη
  9. Ενέργειες προσωπικού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το γραφείο του Ιδρύματος Wikimedia διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει γρήγορα μια σελίδα. Οι διαγραφές αυτού του τύπου δεν πρέπει να αντιστραφούν χωρίς άδεια από το Ίδρυμα
  10. Σελίδες που περιφρονούν, απειλούν, εκφοβίζουν ή παρενοχλούν το θέμα τους ή κάποια άλλη οντότητα και δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο σκοπό. Παραδείγματα «σελίδων επίθεσης» μπορεί να περιλαμβάνουν δυσφήμιση, νομικές απειλές, υλικό που προορίζεται αποκλειστικά για παρενόχληση ή εκφοβισμό ενός ατόμου ή βιογραφικό υλικό για ένα ζωντανό άτομο που είναι εντελώς αρνητικό στον τόνο και δεν τεκμηριώνεται με βάση αξιόπιστες πηγές. Αυτές οι σελίδες θα πρέπει να διαγραφούν άμεσα όταν δεν υπάρχει ουδέτερη έκδοση στο ιστορικό σελίδων για επαναφορά. Τόσο ο τίτλος της σελίδας όσο και το περιεχόμενο της σελίδας μπορεί να ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση μιας επίθεσης. Τα λήμματα σχετικά με τα ζωντανά άτομα που διαγράφονται βάσει αυτού του κριτηρίου δεν θα πρέπει να αποκατασταθούν ή να αναδημιουργηθούν από οποιονδήποτε συντάκτη έως ότου το βιογραφικό λήμμα πληρεί τα πρότυπα της Βικιπαίδεια. Άλλες σελίδες που παραβιάζουν την πολιτική για τις βιογραφίες των ζώντων προσώπων ενδέχεται να είναι κατάλληλες για διαγραφή, πρόληψη δημιουργίας, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση διαγραφής.
  11. Αδιαμφισβήτητη διαφήμιση ή προώθηση. Αυτό ισχύει για σελίδες που είναι αποκλειστικά προωθητικές και θα πρέπει να ξαναγραφούν εκ βάθρων για να χρησιμεύσουν ως λήμματα εγκυκλοπαίδειας και όχι ως διαφημίσεις. Εάν ένα θέμα είναι αξιοσημείωτο και το περιεχόμενο θα μπορούσε εύλογα να αντικατασταθεί με κείμενο γραμμένο από ουδέτερη οπτική γωνία, αυτό είναι προτιμότερο από τη διαγραφή. Σημείωση: Κάθε λήμμα που περιγράφει το θέμα του από ουδέτερη άποψη δεν πληροί τα κριτήρια αυτού του κριτηρίου. Ωστόσο, η «προώθηση» δεν σημαίνει απαραίτητα εμπορική προώθηση: οτιδήποτε μπορεί να προωθηθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου, ενός μη εμπορικού οργανισμού, μιας άποψης κ.λπ.
  12. Αδιαμφισβήτητη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό ισχύει για σελίδες κειμένου που περιέχουν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς αξιόπιστη δήλωση κοινού κτήματος, εύλογης χρήσης ή συμβατής ελεύθερης άδειας, στις οποίες δεν υπάρχει περιεχόμενο που να μην παραβιάζει ΠΔ και που αξίζει να διασωθεί. Μόνο εάν το ιστορικό αλλοιωθεί χωρίς σωτηρία θα πρέπει να διαγραφεί στο σύνολό του. Παλαιότερες εκδόσεις χωρίς παραβίαση πρέπει να διατηρηθούν. Για αμφιλεγόμενες περιπτώσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια ταχείας διαγραφής (όπως όταν υπάρχει αμφίβολη δήλωση άδειας, όπου οι τροποποιήσεις ελεύθερου περιεχομένου επικαλύπτουν την παράβαση ή όπου υπάρχει μόνο μερική παράβαση ή κλείσιμο παραφράσεων), το λήμμα ή η κατάλληλη ενότητα πρέπει να είναι κενά με {{copyvio}} και η σελίδα θα πρέπει να αναφέρεται στη Wikipedia: Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Συμβουλευτείτε τη Βικιπαίδεια:Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων για άλλες οδηγίες. Για εικόνες και πολυμέσα, δείτε το αντίστοιχο κριτήριο στην ενότητα «Εικόνες/πολυμέσα» εδώ, η οποία έχει πιο συγκεκριμένες οδηγίες.
  13. Εγκαταλελειμμένα πρόχειρα Τυχόν σελίδες που δεν έχουν επεξεργαστεί από άνθρωπο τους τελευταίους έξι μήνες στο χώρο χρηστών χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο επί του παρόντος και στο ιστορικό τους. Υποσελίδες της Βοήθεια:Πρόχειρο που δεν έχουν επεξεργαστεί από άνθρωπο τους τελευταίους έξι μήνες.
  14. Περιττές σελίδες αποσαφήνισης. Αυτό ισχύει για σελίδες αποσαφήνισης που είτε (1) έχουν τίτλους που τελειώνουν σε «(αποσαφήνιση)«, αλλά αποσαφηνίζουν μόνο μία υπάρχουσα σελίδα της Βικιπαίδειας. ή (2) ανεξάρτητα από τον τίτλο, αποσαφηνίζουν μηδενικές σελίδες της Βικιπαίδειας. Εάν μια σελίδα αποσαφήνισης συνδέεται με ένα μόνο λήμμα και δεν τελειώνει σε (αποσαφήνιση) , θα πρέπει να μετατραπεί σε ανακατεύθυνση. Το Γ14 ισχύει επίσης για ορφανές ανακατευθύνσεις "Τάδε (αποσαφήνιση)" που στοχεύουν σελίδες που δεν είναι σελίδες αποσαφήνισης.


Λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Για τα λήμματα που δεν είναι υποψήφια για γρήγορη διαγραφή, δείτε την Βικιπαίδεια:Διαγραφή λημμάτων για άλλες περιπτώσεις διαγραφής.

  1. Χωρίς πλαίσιο Πολύ σύντομα λήμματα που έχουν λίγο ή κανένα περιεχόμενο σχετικά με το αξιόλογο του θέματος (π.χ. «Είναι ο τύπος που άνοιξε το Factory και το Hacienda, κι έχει μια γυναίκα μούρλια»). Το φτωχό περιεχόμενο δεν είναι από μόνο του λόγος για διαγραφή, αν υπάρχουν περιθώρια επέκτασης του λήμματος (προτιμήστε να το κάνετε stub). Η μετατροπή αυτών των σελίδων σε ανακατευθύνσεις σχετικές με το θέμα μπορεί μερικές φορές να είναι επιθυμητή, αν μπορεί να βρεθεί κάποιο δυνητικό εννοιολογικό πλαίσιο. Να θυμάστε ακόμα ότι μερικά λήμματα είναι από χρήστες άλλων γλωσσών, ή από χρήστες που δεν έχουν ευχέρεια χρήσης των ελληνικών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις για το περιεχόμενο μιας σελίδας.
  2. Χωρίς περιεχόμενο Λήμματα που το μόνο τους περιεχόμενο είναι εξωτερικοί σύνδεσμοι, «δείτε επίσης», βιβλιογραφία, η κατηγορία της σελίδας, ένα πρότυπο, ένας εσωτερικός σύνδεσμος, ή μια επανάληψη ή αναδιατύπωση του τίτλου (π.χ. «Γιώργος Παπαδόπουλος» - «Παπαδόπουλος Γεώργιος», «αλυσοπρίονο - πριόνι με αλυσίδα»).
  3. Λήμματα που το μόνο περιεχόμενό τους είναι προσπάθεια να επικοινωνήσει ο αναγνώστης με το άτομο ή τα άτομα που κατονομάζονται στον τίτλο του.
  4. Μεταφέρθηκε στην περίπτωση Γενικά #10
  5. Καμία ένδειξη εγκυκλοπαιδικότητας Λήμματα για πραγματικά πρόσωπα, οργανισμούς κ.λπ. από τα οποία δεν προκύπτει κάποια υπόνοια εγκυκλοπαιδικότητας. Αν το συμπέρασμα αυτό αμφισβητείται ή είναι δύσκολο να ξεκαθαριστεί το θέμα, το λήμμα πρέπει να πάει στο Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή. Για λεπτομέρειες, δείτε το Βικιπαίδεια:Διαγραφή λημμάτων.
  6. Λήμματα που είναι σαφείς παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων και πληρούν αυτά τα κριτήρια:
    • Το υλικό είναι σαφώς αντιγραμμένο από μια εμπορική ιστοσελίδα (π.χ. εγκυκλοπαίδεια, πρακτορείο ειδήσεων) και
    • Το λήμμα και όλο το ιστορικό αλλαγών του περιέχει μόνο υλικό που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, εξαιρουμένων των tags, των προτύπων και των μικρών αλλαγών, και
    • Αυτός που ανεβάζει το υλικό αυτό δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για την άδεια χρήσης, και δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να την πάρει.
    • Ειδοποίηση του χρήστη: όταν κάποιος χρήστης μαρκάρει μια σελίδα για διαγραφή με αυτό το κριτήριο, θα πρέπει να ειδοποιεί το δημιουργό της σελίδας. Πριν τη διαγραφή μιας σελίδας με αυτό το κριτήριο, ο διαχειριστής πρέπει να βεβαιώνεται ότι ο δημιουργός της σελίδας έχει ειδοποιηθεί, κι αν όχι να τον ειδοποιήσει ο ίδιος. Αν ο δημιουργός της σελίδας δεν ήταν συνδεδεμένος ή εγγεγραμμένος και δεν χρησιμοποιούσε σταθερή διεύθυνση IP, δεν χρειάζεται ειδοποίηση.
  7. Πρόσφατα δημιουργημένο λήμμα που αντιγράφει ένα υπάρχον θέμα Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε πρόσφατα δημιουργημένο λήμμα χωρίς σχετικό ιστορικό σελίδας που αντιγράφει ένα υπάρχον θέμα στην Ελληνική Βικιπαίδεια και δεν επεκτείνεται, αναλύει ή βελτιώνει τις πληροφορίες σε οποιοδήποτε υπάρχον λήμμα σχετικά με το θέμα και όπου ο τίτλος δεν είναι εύλογη ανακατεύθυνση. Αυτό δεν δεν περιλαμβάνει διάσπαση σελίδες ή οποιοδήποτε αντικείμενο που επεκτείνει ή αναδιοργανώνει το ήδη υπάρχον ή ό,τι περιέχει παραπομπές, που μπορούν να συγχωνευθούν υλικό. Επίσης, δεν περιλαμβάνει σελίδες αποσαφήνισης. (Όταν ο νέος τίτλος είναι ένας λογικός όρος για το θέμα, η μετατροπή του νέου λήμματος σε ανακατεύθυνση μπορεί να είναι προτιμότερη από τη διαγραφή.)

Ανακατευθύνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Οι ανακατευθύνσεις μπορούν να διαγραφούν αμέσως αν:

  1. Μεταφέρθηκε στο Γενικά #8. Αναφέρονται σε σελίδες που δεν υπάρχουν. Πριν να διαγράψετε μια τέτοια ανακατεύθυνση, είναι καλό να ελέγξετε μήπως και η ανακατεύθυνση μπορεί να γίνει χρήσιμη αλλάζοντας τη σελίδα-στόχο.
  2. Ανακατευθύνσεις μεταξύ ονοματοχώρων Αυτό ισχύει για ανακατευθύνσεις (εκτός από τις συντομεύσεις) από τον κύριο χώρο ονομάτων σε οποιοδήποτε άλλο χώρο ονομάτων. Μερικές φορές οι νέοι Βικιπαιδιστές δημιουργούν κατά λάθος σελίδες χρήστη ή προσωπικά πρότυπα στο λάθος χώρο. Όταν αυτές οι σελίδες μετακινηθούν, μπορεί ν' αφήσουν πίσω τους ανακατεύθυνση προς τη σελίδα του χρήστη. Μετά τη μετακίνηση μιας σελίδας, αφήστε να περάσουν κάνα δυο μέρες πριν να διαγράψετε την ανακατεύθυνση που δημιουργήθηκε.
  3. Αν υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να αφαιρεθεί για να γίνει χώρος για μια μη προβληματική μετακίνηση σελίδας.
  4. Αδικαιολόγητα ορθογραφικά ή τυπογραφικά λάθη Αν δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα σαν αποτέλεσμα ορθογραφικού λάθους (κατά τη μετακίνηση μιας σελίδας ή σαν προληπτικό μέτρο). Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει κοινά λάθη ή λανθασμένες ονομασίες, ή τον πληθυντικό εκεί που το σωστό είναι ο ενικός, καθώς τέτοιες ανακατευθύνσεις είναι χρήσιμες.
  5. Ανακατευθύνσεις χώρου ονομάτων αρχείων με ονόματα που ταιριάζουν με τις σελίδες του Wikimedia Commons Αυτό ισχύει για ανακατευθύνσεις στο χώρο ονομάτων "Αρχείο:" με το ίδιο όνομα με ένα αρχείο ή ανακατεύθυνση στο Wikimedia Commons, υπό την προϋπόθεση ότι η ανακατεύθυνση στη Βικιπαίδεια δεν έχει συνδέσμους αρχείων (εκτός εάν οι σύνδεσμοι προορίζονται προφανώς για το αρχείο ή ανακατεύθυνση στο Wikimedia Commons).

Εικόνες/πολυμέσα[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλούμε αφαιρέστε τις εικόνες από τυχόν λήμμα που χρησιμοποιούνται πριν τις μαρκάρετε για γρήγορη διαγραφή.

  1. Περιττό Εικόνες που είναι ίδιες (ακριβώς ίδια pixels ή σμικρυμένες) με άλλη εικόνα της Βικιπαίδειας και με την προϋπόθεση ότι όλοι οι εσωτερικοί σύνδεσμοι έχουν αλλαχτεί ώστε να δείχνουν στην εικόνα που θα κρατήσουμε. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει εικόνες που έχουν αποθηκευτεί σε διαφορετικό τύπο αρχείου (jpg και png για παράδειγμα) γιατί η ποιότητα και ανάλυση μιας εικόνας μπορεί ν' αλλάξει κατά τη διαδικασία μετατροπής απ' τον ένα τύπο στον άλλο. Επίσης δεν ισχύει για εικόνες στα Wikimedia Commons ή εικόνες που έχουν μεταφερθεί εκεί (για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων και άδειας).
  2. Κενά ή κατεστραμμένα αρχεία
  3. Λανθασμένη άδεια Εικόνες με ακατάλληλη άδεια, όπως αρχεία με την ένδειξη "για μη εμπορική χρήση", "για χρήση μόνο στη Βικιπαίδεια", "απαγορεύεται η τροποποίηση" ή "χρήση κατόπιν αδείας", εκτός αν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια της εύλογης χρήσης.
  4. Έλλειψη πληροφοριών αδειοδότησης Εικόνες κάτω από πνευματικά δικαιώματα που επιφορτώθηκαν χωρίς την άδεια του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων ή που παρόλο που επιφορτώθηκαν με επίκληση του δόγματος της εύλογης χρήσης δεν χρησιμοποιούνται σε λήμμα (οι "αχρησιμοποίητες εικόνες εύλογης χρήσης"), και είναι χωρίς άδεια ή χρήση για παραπάνω από εφτά ημέρες. Εξαίρεση αποτελούν οι εικόνες εύλογης χρήσης που επιφορτώθηκαν για ένα λήμμα που θα δημιουργηθεί σύντομα.

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

  1. Κενές κατηγορίες Κατηγορίες χωρίς λήμματα ή υποκατηγορίες για αρκετό διάστημα, που το μόνο τους περιεχόμενο είναι η σύνδεση προς την ανώτερη κατηγορία. Σιγουρευτείτε όμως πριν τη διαγραφή ότι ελέγξατε το ιστορικό της κατηγορίας. Αν δεν έχει συνηθισμένο ιστορικό ή είναι σχετικά καινούργια, μπορεί κάποτε να περιείχε λήμματα, και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να εξακριβωθεί το ότι η κατηγορία δεν άδειασε απλώς για να αποφευχθεί η διαγραφή της.
  2. Κενές κατηγορίες (χωρίς λήμματα ή υποκατηγορίες) που έχουν προέκυψαν από μετονομασία Οι κατηγορίες μπορούν να μετονομαστούν για να διορθωθούν ορθογραφικά λάθη στον τίτλο, λανθασμένη χρήση ή μη χρήση κεφαλαίων και πεζών, για να γίνει μετατροπή απ' τον ενικό στον πληθυντικό και αντίστροφα ή για να αναπτυχθεί κάποιο ακρώνυμο που χρησιμοποιείται σαν τίτλος στην αναλυτική έκφρασή του.
  3. Συγχωνεύτηκε στο Γενικά #8

Σελίδες χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

  1. Αίτηση χρήστη Προσωπικές σελίδες χρηστών και υποσελίδες (αλλά όχι σελίδες συζήτησης χρήστη ) κατόπιν αιτήματος του χρήστη τους. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει διαχειριστική ανάγκη για τη διατήρηση της σελίδας. Οι σελίδες συζήτησης χρηστών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για γρήγορη διαγραφή βάσει αυτού του κριτηρίου. Οι σελίδες που έχουν μετακινηθεί στο παρελθόν είναι κατάλληλες μόνο εάν όλοι οι προηγούμενοι τίτλοι βρίσκονταν στο χώρο του χρήστη.
  2. Ανύπαρκτος χρήστης Σελίδες χρήστη για χρήστες που δεν υπάρχουν, εκτός από σελίδες χρηστών για χρήστες IP που έχουν επεξεργαστεί, ανακατευθύνσεις από ορθογραφικά λάθη μιας σελίδας χρήστη ενός καθιερωμένου χρήστη και το προηγούμενο όνομα ενός μετονομασμένου χρήστη .

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κριτήρια για τη γρήγορη διαγραφή προτύπων, εφαρμόζονται αυτά που ισχύουν γενικά.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων δεν σημαίνουν ότι μια σελίδα πάει για γρήγορη διαγραφή, εκτός αν ικανοποιεί το κριτήριο 12 της ενότητας Γενικά.

Στην ιδανική περίπτωση, όταν ένας διαχειριστής διαγράφει μια δοκιμαστική σελίδα ή άλλη σελίδα με άχρηστο περιεχόμενο, είναι καλή ιδέα να το σημειώνει στη σελίδα συζήτησης του δημιουργού της σελίδας εξηγώντας το τι έγινε, υποδεικνύοντας δε στο χρήστη ότι υπάρχει το Βοήθεια:Πρόχειρο για δοκιμές. Να είστε φιλικοί! Όλοι κάποτε ήμασταν νέοι χρήστες.