Α.Ο. Τηλυκράτης Λευκάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Α.Σ. Τηλυκράτης Λευκάδας)
Τηλυκράτης Λευκάδας
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Όμιλος «Τηλυκράτης» Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία
Σύντομο όνομαΤηλυκράτης
Ίδρυση3  Μαΐου 1927
ΈδραΛευκάδα, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γρήγορης»
Χρώματαμπλε και κόκκινο
ΠρόεδροςΓεώργιος Βαγενάς
ΠροπονητήςΦάνης Γκέκας
ΠρωτάθλημαSuper League 2
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube

Ο Αθλητικός Όμιλος «Τηλυκράτης»[1] είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο εδρεύει στη Λευκάδα. Τα χρώματα του είναι το μπλε και το κόκκινο. Ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου 1927 με αριθμό μητρώου (Α.Μ.) της Ε.Π.Ο. 450 και αγωνίζεται στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 2 με την επωνυμία «Α.Ο. Τηλυκράτης Π.Α.Ε.».[2] Χρησιμοποιεί ως αγωνιστική έδρα το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γρηγόρης», το οποίο έχει χωρητικότητα 1.300 θέσεων.[3]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1925 από μαθητές του Γυμνασίου Λευκάδας ήταν η «Σαπφώ» και διατηρήθηκε έως το 1926. Το ίδιο έτος, με Νομοθετικό Διάταγμα του τότε Υπουργείου Θρησκευμάτων και Παιδείας συστάθηκε η Διεύθυνση Εθνικής Φυσικής Αγωγής (Δ.Ε.Φ.Α.) και παρεχωρήθη στους Νομάρχες η αρμοδιότητα να ιδρύουν συλλόγους Φυσικής Αγωγής. Με βάση αυτό, στις 3 Μαΐου 1927 ιδρύθηκε από τη Νομαρχία Πρεβέζης το Σωματείο Εθνικής Φυσικής Αγωγής Λευκάδας «ο Τηλυκράτης», με χρώματα κόκκινο-μπλε και έμβλημα τα κεφαλαία γράμματα Ταυ (Τ) και Λάμδα (Λ) (Τηλυκράτης Λευκάδας) στο αριστερό μέρος της φανέλας.

Το όνομα (αρχ.ελλ. εκείνος που κρατεί μακρύ δόρυ) ανάγει σε ιστορικό πρόσωπο του νησιού, με δράση κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.[4] Πιθανολογείται, με τον Λευκαδίτη ιστορικό Πάνο Ροντογιάννη να εκφράζει τις αμφιβολίες του, ότι πρόκειται για πλοίαρχο, διακρινόμενο στη ναυμαχία των Αιγός Ποταμών (στα τέλη του Αυγούστου 405 π.Χ.) στην οποία καταστράφηκε οριστικά η Αθηναϊκή δύναμη. Τον Τηλυκράτη εικόνιζε ο ένας από τους λαμπρούς ανδριάντες των ναυάρχων, αφιέρωμα των νικητών στους Δελφούς μετά τη ναυμαχία (Παυσανίας 10.9,4):

«Λακεδαιμονίων δε απαντικρύ τούτων αναθήματα εστίν επ' Αθηναίων, Διόσκουροι και Ζεύς και Απόλλων τε και Αρτεμις... Ανάκεινται δε και όπισθεν των κατειλεγμένων, όσοι συγκατειργάσαντο τω Λυσάνδρω τα εν Αιγός ποταμοίς ή αυτών Σπαρτιατών ή από των συμμαχησάντων εισί δε οίδε εκ δε Αμβρακίας και Κορίνθου τε και Λευκάδος Τηλυκράτης και Πυθόδοτος Κορίνθιος και Αμβρακιώτης Ευαντίδας…».

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποτέλεσαν οι: Χριστ. Λάζαρης, Αναστ. Μανούδης, Ιωάννης Σταματέλος, Θρασύβουλος Αραβανής και Τάκης Καλυβιώτης. Η ενεργή δράση του συλλόγου αρχίζει από το 1928 με πρώτο γυμναστή τον Ευστάθιο Σάντα. Αρχικά, ο Τηλυκράτης δραστηριοποιείτο σε αρκετά αθλήματα, όπως στίβο, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση, και δημιούργησε το εκδρομικό τμήμα.

Τμήμα Ποδοσφαίρου Ανδρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1927–1963: Σ.Ε.Φ.Α. Τηλυκράτης Λευκάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την ίδρυση της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, το 1952 οι ομάδες της Ηπείρου και της Λευκάδας άρχισαν να γίνονται μέλη της. Το 1954-1955 ο Τηλυκράτης συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα, στον νότιο όμιλο που συμμετείχαν οι ομάδες της Πρέβεζας και της Λευκάδας. Βγήκε πρώτος και έπαιξε στον τελικό με τον Ατρόμητο Ιωαννίνων. Με ισοπαλία στη Λευκάδα (2-2) και ήττα στα Γιάννινα (3-1), έχασε το πρωτάθλημα. Το 1955-1956 περνώντας διαδοχικές φάσεις έφθασε στον τελικό. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Παναμβρακικό Άρτας. Το 1956-1957 το πρωτάθλημα γίνεται σε έναν ενιαίο όμιλο. Για πρώτη φορά υποβιβάζονται ομάδες για να δημιουργηθεί και δεύτερη κατηγορία. Ο Τηλυκράτης τερμάτισε 9ος και υποβιβάστηκε. Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στη Β' Ερασιτεχνική. Το 1960-1961 κέρδισε την άνοδο στην Α' Ερασιτεχνική, και τα επόμενα χρόνια συνέχιζε να συμμετέχει στην Α' Ερασιτεχνική.

1963–1968: Πανλευκάδιος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκειμένου το λευκαδίτικο ποδόσφαιρο να αποκτήσει ισχυρότερη εκπροσώπηση στα εθνικά πρωταθλήματα, το 1963 ο Τηλυκράτης συνενώθηκε με τον δεύτερο ισχυρότερο σύλλογο με την επωνυμία «Λευκάτας», ο οποίος ιδρύθηκε το 1951. Το ακρωτήριο του Λευκάτα έδωσε το όνομα στο νησί της Λευκάδας. Το προϊόν της συγχώνευσης έλαβε την επωνυμία «Πανλευκάδιος». Το 1966-1967 ως «Πανλευκάδιος» κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η επικράτηση της δικτατορίας στις 21 Απριλίου 1967, στο τέλος της σεζόν επέφερε δραματικές και υποχρεωτικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πανλευκάδιος δεν ανέβηκε στη Β' Εθνική ενώ η Γ' Εθνική καταργήθηκε. Αποτέλεσμα αυτού να παραμείνει στα τοπικά.

1968–1974: Φοίνιξ Λευκάδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1968 εξαναγκάστηκε από τη Δικτατορία να μετονομαστεί σε «Φοίνιξ Λευκάδος». Το 1969-1970 κατακτά το πρωτάθλημα και συμμετέχει στο ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα 1970. Δεν κατάφερε να ανέβει στη Β' Εθνική. Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στην Α' κατηγορία. Κατάφερε να κερδίσει το κύπελλο Ε.Π.Σ.ΗΠ. τη σεζόν 1973-1974.

1974–2014: Α.Σ. Τηλυκράτης Λευκάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1974 επέστρεψε στην αρχική του επωνυμία ως Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας «ο Τηλυκράτης».[5] Η σημαντικότερη στιγμή του συλλόγου έως το 2011 αποτελεί η άνοδος στη Γ' Εθνική ως πρωταθλητής του 5ου ομίλου της Δ' Εθνικής. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα μετείχε κατά τις περιόδους 2011-2012 και 2012-2013 στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, αποχώρησε πριν από την έναρξη της Γ' Εθνικής, εξαιτίας της αδυναμίας συγκρότησης της ομάδας.[6]

1974–1975: Κοντά στην άνοδο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 1974-1975, ο Τηλυκράτης Λευκάδας κατέκτησε την πρώτη θέση στον νότιο όμιλο της Α' ερασιτεχνικής. Επίσης, ήταν φιναλίστ του κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΗΠ.. Με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα συμμετείχε στο Ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα 1975 για την άνοδο στη Β' Εθνική. Στις 20 Μαρτίου άρχισε τους αγώνες διαβάθμισης από το Γύθειο νικώντας με 2-1 τον Πανγυθειατικό. Το πρώτο τέρμα σημείωσε στο 12′ ο Πάνος Πολίτης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και στο 17′ ισχυρότατο σουτ του Κολογγιού προσέκρουσε στο δοκάρι. Στο 76′ ισοφάρισε ο Χατζάρας των γηπεδούχων, όμως η αλλαγή με τον Γιώργο Χρήστου έδωσε τη νίκη με κεφαλιά κατόπιν σέντρας του Γαντζία στο 87′. Η σύνθεση του Τηλυκράτη: Κόγκας, Γαντζίας, Καράμπαλης, Σκληρός, Φούκας, Γιώργος Πολίτης (ή Ντάιντας), Λογοθέτης, Γράψας (λ. τρ. 73' Χρήστου), Πάνος Πολίτης, Έκτ. Θερμός (Γραμματικόπουλος), Κολογγιός.

Μετά από σειρά νικών (π.χ. το 5-0 επί της Α.Ε.Κ. Τρίπολης), ακολούθησε στις 14 Μαΐου 1975 η ιστορική αναμέτρηση με τον Π.Α.Ο. Αγίου Δημήτριου (Μπραχάμι) στο δημοτικό στάδιο Ηλιούπολης. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς με νίκη οι νησιώτες θα ενίσχυαν τις πιθανότητες ανόδου τους και τον παρακολούθησαν ο αριθμός ρεκόρ των 1.200 περίπου Λευκαδιτών, σύσσωμο δε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Λευκαδίων Αττικής. Υπήρξε συναρπαστικός και έληξε με νίκη 2-0 των γηπεδούχων (Πάτσης 19′, Φωτουλάκης 87′), οι οποίοι και τελικά προβιβάστηκαν με 11 βαθμούς διαφορά από τον 4ο Τηλυκράτη, ενώ αθλητική εφημερίδα της εποχής έγραψε για τον τελευταίο: «Τρομερή ομάδα με δεμένη άμυνα, έξοχο κέντρο και επίθεση φωτιά, είναι ένα συγκρότημα με μεγάλες αξιώσεις.». Τους διακριθέντες αποτέλεσαν οι: Θανάσης Γράψας, Ζώης Λογοθέτης, Πάνος Πολίτης και Γιώργος Χρήστου. Άλλοι διαχρονικά διακρινόμενοι ποδοσφαιριστές με τα χρώματα της ομάδας υπήρξαν οι: Λάκης Αρώνης, Χρήστος Γαντζίας, Θωμάς Γληγόρης, Έκτωρ Θερμός, Γεράσιμος Κολογγιός, Ανδρέας Κολόκας, Γιώργος και Πάνος Πολίτης, Πάνος Σκληρός, Λάμπρος και Σπύρος Φούκας, Πάνος Χαλκιάς κ.ά..

2014–Σήμερα: Α.Ο. Τηλυκράτης Λευκάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2014 έγιναν προσπάθειες ο σύλλογος να επανέλθει. Η λύση που δόθηκε ήταν η χρήση του Α.Φ.Μ. του συλλόγου «Ελπίδες - Οδυσσέας Νυδριού».[7] Το προϊόν της συγχώνευσης έλαβε την επωνυμία «Α.Ο. Νέος Τηλυκράτης Λευκάδας 2014». Ο στόχος της ομάδας ήταν να επανέρθει στις εθνικές κατηγορίες. Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, ο Τηλυκράτης προκρίθηκε στα play-off.[8] Πριν τα play-off, έγινε ο αγώνας κατάταξης με τον Α.Σ. Πανλευκάδιο Καλαμιτσίου για τη δεύτερη θέση με τη νίκη του Τηλυκράτη (2-0).[9] Αφού πέρασε τον Απόλλωνα Πάργας (2-2, η ισοπαλία υπέρ του Τηλυκράτη),[10][11] αποκλείστηκε από τον Π.Σ. Πρέβεζα (0-2).[12] Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, ο Τηλυκράτης κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας, και πέρασε επιτυχημένα τη διαδικασία των μπαράζ. Τη σεζόν 2016-2017 τερμάτισε στην 7η θέση και παρέμεινε στη Γ' εθνική. Τη σεζόν 2017-2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της Γ' εθνικής και διεκδίκησε την άνοδο στη Β' εθνική μέσω των μπαράζ των πρώτων των ομίλων. Τελικά, τερμάτισε στην τρίτη θέση και δεν κατάφερε να ανέβει. Το 2018-2019 τερμάτισε στην 8η θέση, πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, χωρίς να πετύχει την καλή πορεία της προηγούμενης σεζόν.[13]

Τη σεζόν 2019-2020 συμμετείχε στη Γ' εθνική αλλά στην ουσία στην τέταρτη κατηγορία εξαιτίας της αναδιάρθρωσης που πραγματοποιήθηκε. Το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Η Ε.Π.Ο. επικύρωσε τις βαθμολογίες όπως ήταν πριν τη διακοπή. Ο Τηλυκράτης τερμάτισε στην 6η θέση με 36 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Α.Σ. Θιναλιακό Αχαράβης. Παράλληλα έφτασε στον τελικό κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας Λευκάδας, το οποίο διακόπηκε επίσης. Στην κλήρωση που ακολούθησε νικητής ανακηρύχθηκε ο έτερος φιναλίστ Π.Α.Σ. Αχέρων Καναλακίου.[14] Το 2020-2021 το πρωτάθλημα διεξήχθη σε έναν γύρο αντί για δύο. Ο Τηλυκράτης κατέκτησε την τρίτη θέση. Το 2021-2022 ο Τηλυκράτης πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα και πάλεψε με την Παναχαϊκή για την πρώτη θέση. Τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας νικώντας με 3-0 στον τελικό τον Θρίαμβο Λούρου.

Τίτλοι – Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

*Με όνομα «Πανλευκάδιος» ή «Φοίνιξ Λευκάδος».

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγωνιστική Πορεία (1956–Σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περίοδος Κατηγορία Σχόλια
1956–1957
Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ηπείρου
1957–1958
Β΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ηπείρου
1958–1959
1959–1960
1960–1961
1961–1962
Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ηπείρου
1962–1963
1963–1964
1964–1965
Με το όνομα «Πανλευκάδιος»
1965–1966
1966–1967
1967–1968
1968–1969
Με το όνομα «Φοίνιξ Λευκάδος»
1969–1970
1970–1971
1971–1972
1972–1973
1973–1974
1974–1975
1975–1976
1976–1977
1977–1978
Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία
1978–1979
Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ηπείρου
1979–1980
Β΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ηπείρου
1980–1981
Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ηπείρου
1981–1982
Α΄ Κατηγορία
Ε.Π.Σ. Πρέβεζας - Λευκάδας
1982–1983
1983–1984
Δ΄ Εθνική Κατηγορία
1984–1985
1985–1986
1986–1987
1987–1988
Α΄ Κατηγορία
Ε.Π.Σ. Πρέβεζας - Λευκάδας
1988–1989
Δ΄ Εθνική Κατηγορία
1989–1990
1990–1991
1991–1992
1992–1993
1993–1994
1994–1995
Α΄ Κατηγορία
Ε.Π.Σ. Πρέβεζας - Λευκάδας
1995–1996
1996–1997
1997–1998
Δ΄ Εθνική Κατηγορία
1998–1999
1999–2000
2000–2001
2001–2002
Α΄ Κατηγορία
Ε.Π.Σ. Πρέβεζας - Λευκάδας
2002–2003
2003–2004
2004–2005
2005–2006
Δ΄ Εθνική Κατηγορία
2006–2007
2007–2008
2008–2009
2009–2010
2010–2011
2011–2012
Γ΄ Εθνική Κατηγορία
2012–2013
2013–2014
Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία
2015–2016
Α΄ Κατηγορία
Ε.Π.Σ. Πρέβεζας - Λευκάδας
2015–2016
2016–2017
Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία
2017–2018
2018–2019
2019–2020
Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία
(4ο επίπεδο)
2020–2021
2021–2022
Γ΄ Εθνική Κατηγορία
2022–2023
2023–2024
Super League 2 (Α2 Εθνική Κατηγορία)

Διοίκηση ΠΑΕ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Όνομα
Πρόεδρος Δ.Σ. Γιώργος Βαγενάς
Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κατωπόδης
Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Βρεττός
Μέλη Νίκος Κατωπόδης
Νίκος Μασούρης

Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο παρελθόν, ο σύλλογος διατηρούσε τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης. Η πορεία του ολοκληρώθηκε το 1997 όταν συγχωνεύτηκε με την Α.Ε. Δόξα Λευκάδας, υιοθετώντας για μερικά χρόνια την ονομασία «Α.Ε. Δόξα - Τηλυκράτης Λευκάδας».[15]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Εγγεγραμμένα σωματεία | Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση». somateia.gga.gov.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2023. 
  2. «ΓΕΜΗ :: Υπηρεσίες Δημοσιότητας». publicity.businessportal.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Ιουλίου 2023. 
  3. «Τηλυκράτης Λευκάδας». web.archive.org. 24 Ιουνίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)
  4. Γεωργάκης, Ηλίας (3 Απριλίου 2011). «Ο Τηλυκράτης στην Γ΄ Εθνική». LefkadaPress. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2020. 
  5. «Ιστορία - Τηλυκράτης». web.archive.org. 11 Αυγούστου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)
  6. «Αποχωρεί ο Τηλυκράτης Λευκάδας». novasports.gr. 12 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2020. 
  7. «Τηλυκράτης: Ολοκληρώθηκε το deal με τις Ελπίδες/Οδυσσέας Νυδριού για το ΑΦΜ». My Lefkada. 4 Μαΐου 2014. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2020. 
  8. «Αποτελέσματα και Βαθμολογία της 30ης Αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας». 2 Απριλίου 2015. 
  9. «Δίκαια επικράτηση του Τηλυκράτη που κατέκτησε τη 2η θέση». Lefkada News. 5 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2020. 
  10. «Απώλεσε βαθμούς ο Τηλυκράτης απέναντι σε μια πολύ καλή Πάργα». LefkadaPress. 24 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2020. 
  11. «Τα…χρειάστηκε ο Τηλυκράτης Λευκάδας, 2-2 με Απόλλωνα Πάργας!». Lefkada Today. 9 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2020. 
  12. «Ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και … αποκλεισμός για τον Τηλυκράτη». 15 Απριλίου 2015. 
  13. Γυφτόπουλος, Β. (11 Απριλίου 2019). «Πιο δυνατός του χρόνου ο Τηλυκράτης Λευκάδας». Φως. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2020. 
  14. «Κλήρωση για Κυπελλούχο Ε.Π.Σ.Π.-Λ. 2019-20». 31 Μαΐου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουνίου 2020. 
  15. «Ιστορία». web.archive.org. 3 Οκτωβρίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]