Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαΑθλητικός Όμιλος Αρχαίας Ολυμπίας «Ολυμπιονίκης»
Ίδρυση1990
ΧρώματαΚόκκινο & Λευκό          
ΈδραΚλειστό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας
(χωρητικότητα: 300)
ΠεριοχήΑρχαία Ολυμπία, Ηλεία, Ελλάδα
Ιστότοποςhttp://aoolympionikisao.com
Πρόεδρος Νικόλαος Σορβανής
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςΑ΄ Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Διακρίσεις
Τίτλοι1 Πρωτάθλημα Α΄ Ε.Σ.Κ.Α.Η.

Ο Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, στο Νομό Ηλείας, όπου και βρίσκεται η αγωνιστική του έδρα, το Κλειστό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1990. Ιδρυτές του Ομίλου με την σημερινή του ονομασία ήταν ο Άγγελος Λιάγκουρας, Έφορος Ζ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας, η σύζυγός του Μαίρη Λιάγκουρα, Γυμνασιάρχης Αρχαίας Ολυμπίας και ο Γυμναστής του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Τουλούδης.

Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης όλων των ηλικιακών ομάδων, όπως επίσης, πετοσφαίρισης, ακροβατικής ρυθμικής γυμναστικής, τέννις και ζίου-ζίτσου, ενώ το 2016 προστέθηκαν δύο ακόμα αθλήματα, το ποδόσφαιρο 5x5 και ο στίβος.

Ο Όμιλος έχει ως σύνθημά του το «Παίδεψε το μυαλό, άσκησε το σώμα», ανάλογο με το αρχαίο ελληνικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή», προάγοντας την άμιλλα και την καλλιέργεια του ήθους στους αθλητές του και γενικότερα.

Τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορική αναδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2010-11 ο σύλλογος κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Η., λαμβάνοντας το δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές κατηγορίες.[1]

Την επόμενη χρονιά, 2011-12, οπότε και διαγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου Νότου της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, η ομάδα της Ηλείας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παραμένοντας στην κατηγορία.[2][3]

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2012-13, ο Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου Νότου της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα.[2]

Έδρα του συλλόγου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Νικόλαος Σορβανής

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας-Ηλείας» Αρχειοθετήθηκε 2014-07-29 στο Wayback Machine., πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ε.Ο.Κ.
  2. 2,0 2,1 «Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων» Αρχειοθετήθηκε 2014-01-21 στο Wayback Machine., πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ε.Ο.Κ.
  3. «Σώθηκε ο Ολυμπιονίκης, με νίκη επί της Απολλωνιάδας»[νεκρός σύνδεσμος], άρθρο στον ιστότοπο TheBest.gr, 29 Απριλίου 2012.