Ανεμολόγιο (εκπομπή)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Ανεμολόγιο είναι δημοφιλής[1] [2] βραδινή εκπομπή λόγου και επικοινωνίας που μεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8. από τη Δευτέρα έως τη Παρασκευή κατά τις ώρες 23:00-02:00.

Παρουσιαστής και συντονιστής της εκπομπής είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαβίθης .[3]

Το μουσικό θέμα έχει συνθέσει ο ηχολήπτης Νίκος Χατζηιωαννίδης με σήμα της εκπομπής είναι το χαρακτηριστικό ουρλιαχτό ενός λύκου.

Με το «Ανεμολόγιο» επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο ακροατές του σταθμού, κυρίως με τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Ο κανόνας της εκπομπής είναι ότι κάθε ακροατής έχει δικαίωμα τηλεφωνικής παρέμβασης μόνο μια φορά την εβδομάδα με σκοπό να ακούγονται όσο το δυνατόν διαφορετικές φωνές. Οι παρεμβαίνοντες μπορούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και αναπτύσσουν τις απόψεις τους πάνω σε ζητήματα που τους προβληματίζουν, ή σύμφωνα με τη θεματολογία ειδικών εκπομπών που καθορίζονται απ' τον παρουσιαστή και ονομάζονται θεματικές βραδιές, κάτι που πρώτο το Ανεμολόγιο καθιέρωσε.

Το Ανεμολόγιο ξεκίνησε να μεταδίδεται το 2005 από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τον Αύγουστο του 2013 η εκπομπή άλλαξε ραδιοφωνική στέγη μετακομίζοντας στον Real fm 97,8.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]