Αληθινή Εκκλησία του Ιησού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εκκλησία του Ιησού στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Η Αληθινή Εκκλησία του Ιησού είναι μια ανεξάρτητη Κινεζική Πεντηκοστιανή χριστιανική εκκλησία που ιδρύθηκε στο Πεκίνο (Κίνα) το 1917.

Οι πέντε βασικές πεποιθήσεις είναι: Βάπτισμα, πλύσιμο των ποδιών, Θεία Κοινωνία, το Σάββατο και το Άγιο Πνεύμα. Όχι πολύ μετά την ίδρυσή της, η Εκκλησία διέδωσε το Ευαγγέλιο στην Ταϊβάν, Νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία και Κορέα.

Το 1967 πραγματοποιήθηκε η διεθνής συνέλευση της Εκκλησίας στο Λος Άντζελες (Ηνωμένες Πολιτείες). Ο σημερινός εκλεγμένος πρόεδρος της διεθνούς συνελεύσεως της Εκκλησίας είναι ο ιεροκήρυκας Γιουνγκ-Γι Λιν (林永基傳道). Υπάρχουν περίπου 1,5 εκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο.

Τα πέντε κύρια δόγματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα 5 ουσιαστικά δόγματα της Αληθινής Εκκλησίας του Ιησού είναι:

Άγιο πνεύμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος, απόδειξη για το οποίο είναι, κατά τους πιστούς, η γλωσσολαλιά, βεβαιώνει για την είσοδό μας στη Βασιλεία του Ουρανού.

Βάπτισμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βάπτισμα ύδατος είναι το μυστήριο για την απαλλαγή των αμαρτιών για την αναγέννηση. Το βάπτισμα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε φυσικό ύδωρ, όπως είναι τα ποτάμια, η θάλασσα ή κάποια πηγή. Ο βαπτιστής, ο οποίος έχει ήδη λάβει βάπτισμα ύδατος και αγίου πνεύματος, διευθύνει το βάπτισμα στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Και το πρόσωπο που λαμβάνει το βάπτισμα πρέπει να βυθιστεί εντελώς στο ύδωρ με το κεφάλι σκυμμένο και στραμμένο προς τα κάτω".

Πλύση ποδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μυστήριο του πλυσίματος ποδιών επιτρέπει σε κάποιον να μετέχει του Κυρίου Ιησού. Χρησιμεύει επίσης ως σταθερή υπενθύμιση ότι πρέπει να έχει κανείς την αγάπη, την ταπεινότητα, τη συγχώρεση και την υπηρεσία. Όποιος έχει λάβει το βάπτισμα ύδατος πρέπει να πλένει τα πόδια του στο όνομα του Ιησού Χριστού. Η αμοιβαία πλύση ποδιών μπορεί να ασκηθεί όποτε θεωρείται πρέπουσα ή κατάλληλη.

Θεία κοινωνία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Θεία κοινωνία είναι το μυστήριο που τιμά τη μνήμη του θανάτου του Κυρίου Ιησού Χριστού. Επιτρέπει στον πιστό να συμμετέχει της σάρκας και του αίματος του Κυρίου προκειμένου να αποκτήσει την αιώνια ζωή και να αναστηθεί την έσχατη ημέρα. Αυτό το μυστήριο τελείται όσο το δυνατόν συχνότερα. Χρησιμοποιείται μόνο άζυμο ψωμί και οίνος.

Ημέρα Σαββάτου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ημέρα Σαββάτου, η έβδομη ημέρα της εβδομάδας, είναι μια ιερή ημέρα, ευλογημένη από τον Θεό. Πρέπει να τηρείται υπό την ευλογία του Κυρίου για τον εορτασμό της δημιουργίας και της σωτηρίας του Θεού και με την ελπίδα της αιωνιότητας στην επόμενη ζωή.

Πρόσθετα δόγματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη δεκαετία του '80, σε αυτά τα πέντε κύρια δόγματα προστέθηκαν ακόμα πέντε, για να διαμορφωθούν οι δέκα βασικές πίστεις αυτής της εκκλησίας:

Ιησούς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ιησούς Χριστός, ο λόγος που είχε γίνει σάρκα, πέθανε στον σταυρό για τη συγχώρεση των αμαρτωλών, και ανήλθε στον ουρανό την τρίτη ημέρα. Είναι ο μόνος λυτρωτής της ανθρωπότητας, ο δημιουργός των ουρανών και της γης, και ο μόνος αληθινός Θεός.

Βίβλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιερή Βίβλος, αποτελούμενη από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, εμπνευσμένη από τον Θεό, είναι η μόνη βιβλική αλήθεια, και το πρότυπο για τον χριστιανικό τρόπο ζωής.

Σωτηρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σωτηρία δίνεται από την επιείκεια του Θεού μέσω της πίστης. Οι οπαδοί πρέπει να στηριχθούν στο Άγιο Πνεύμα για να ακολουθήσουν την αγιοποίηση, για να τιμήσουν τον Θεό και για να αγαπήσουν την ανθρωπότητα.

Η Δευτέρα Παρουσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου θα πραγματοποιηθεί την έσχατη ημέρα, όταν θα κατέβει από τον ουρανό για να κρίνει ζωντανούς και νεκρούς: οι δίκαιοι θα λάβουν ζωή αιώνια, ενώ οι κακοί θα καταδικαστούν αιώνια.

Εκκλησία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εκκλησία του αληθινού Ιησού που καθιερώθηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, μέσω του Αγίου Πνεύματος κατά τη διάρκεια του χρόνου της "τελευταίας βροχής", είναι η αποκατεστημένη αληθινή εκκλησία των αποστολικών χρόνων.