Αθανάσιος Μηλιόρδος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αθανάσιος Μηλιόρδος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1982
Θάνατος15  Σεπτεμβρίου 2000
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπυγμάχος

Ο Αθανάσιος "Θανάσης" Μηλιόρδος (Πάτρα, 1982 - Πάτρα, 15 Σεπτεμβρίου 2000) ήταν Έλληνας διεθνής αθλητής της πυγμαχίας. Ο Μηλιόρδος πέθανε μετά από κτυπήματα κατά τη διάρκεια αγώνα πυγμαχίας σε ηλικία 18 ετών. Ήταν μέλος της προολυμπιακής εθνικής ομάδας και της αντίστοιχης παίδων.

Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1997 ήταν πρωταθλητής Ελλάδος παίδων στα 54 κιλά νικώντας στον τελικό τον Ν. Τραπεζοντίδη της Κοζάνης[1]. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας το 1999 ήταν πρωταθλητής στα 60 κιλά νικώντας στον τελικό τον Ουζλιάν της ΑΕΚ[2].

Τον Σεπτεμβρίου του 2000 ο Μηλιόρδος σε αγώνα προετοιμασίας με τον Τάσο Μπερδέση του Π.Α.Ο. Πατρών έπεσε κάτω αναίσθητος μετά από τρία κτυπήματα, δύο στον αυχένα και ένα στη γνάθο[3]. Ο αγώνας ήταν φιλικός και οι δύο αθλητές είχαν προκριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων της ίδιας χρονιάς στη Βουδαπέστη[3]. Ο Μηλιόρδος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όπου μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας[3]. Μετά έξι ημέρες ο Μηλιόρδος πέθανε και τάφηκε στο χωριό της οικογένειάς του το Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας[4].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]