Αΐδα Γιέσπικα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αΐδα Γιέσπικα
Γέννηση15 Ιουλίου 1982 (1982-07-15) (41 ετών)
Μπαρκισιμέτο, Βενεζουέλα
ΕθνικότηταCountry flag Βενεζουελανή
Χώρα πολιτογράφησηςCountry flag Βενεζουελανή
ΣπουδέςUniversidad Centroccidental Lisandro Alvarado
Ιδιότηταηθοποιός και μοντέλο
Είδος τέχνηςΜοντέλο, Ηθοποιός
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Αΐδα Γιέσπικα (Aída Yéspica) ισπανική προφορά ΔΦΑ: [aˈiða ˈʝespika], γεννημένη στις 15 Ιουλίου 1982 στο Μπαρκισιμέτο, είναι βενεζουελανή τηλεοπτική προσωπικότητα, μοντέλο και πρώην διαγωνιζόμενη των καλλιστείων.

Η καριέρα της Αΐδα Γιέσπικα άρχισε στο διαγωνισμό Μις Βενεζουέλα το 2002. Ως Μις Αμασόνας, αντιπροσώπευσε την πολιτεία του Αμασόνας. Αν και η Μαριάνχελ Ρουίς κέρδισε το διαγωνισμό, η Αΐδα Γιέσπικα έγινε η αγαπημένη ανάμεσα στον Τύπο. Το ύψος της (1,73 μ) και οι αναλογίες της 90 cm-60 cm-90 cm τράβηξαν την προσοχή.

Το 2003, η Γιέσπικα μετακόμισε στο Μιλάνο, Ιταλία, για να αρχίσει μια καριέρα στο μοντελισμό. Έγινε ένα μεγάλο αστέρι στην ιταλική επιχείρηση ψυχαγωγίας, κοσμώντας τα εξώφυλλα πολλών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων GQ και Maxim. Η Γιέσπικα εμφανίζεται τακτικά στην τηλεόραση, κάνοντας φωτογραφήσεις διαφημίσεις μόδας είτε ως παρουσιάστρια.

Η Γιέσπικα έγινε ένα αστέρι του ριάλιτι σόου μέσω του L'isola dei Famosi (η ιταλική έκδοση του Celebrity Survivor) και του Supervivientes (η ισπανική εκδοχή του Survivor). Άρχισε έπειτα να εργάζεται ως ηθοποιός, εμφανίζοντας στην τηλεοπτική ταινία Domani è un'altra truffa.

Ήταν η πρωταγωνίστρια στην ταινία UnderSense, ένα ταξίδι στο μυαλό της γυναίκας. Η Αΐδα απόλαυσε το έργο και έγινε επίσης η εκτελεστική παραγωγός.

Η Γιέσπικα έχει ζήσει στην Ισπανία από τον Απρίλιο του 2011.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]