Όμιλος Σκίτσου του Ντέρμπι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Sharon Chemical Works- A J Keene, ένα μέλος του Ομίλου Σκίτσου του Ντέρμπυ

Ο Όμιλος Σκίτσου του Ντέρμπι είναι ένας όμιλος μελών που τώρα συναντούνται στο Λιττλόβερ, Ντέρμπι, Αγγλία. Ιδρύθηκε το 1887, και πραγματοποιεί συναντήσεις πέντε φορές την εβδομάδα, παρέχοντας ακόμα και διευκολύνσεις στα μέλη τους έτσι ώστε να μπορούν από κοινού με άλλους να εργαστούν και να μοιραστούν το ενδιαφέρον τους για την ζωγραφική και το σκίτσο, ένας χώρος για να μοιραστούν την τέχνη τους. Στα πρώτα μέλη συμπεριλαμβάνονταν οι F Booty, Alfred John Keene,William Swindell, George Thompson, Charles Terry και Frank Timms.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1887, μια ομάδα νεαρών πραγματοποίησε μια συνάντηση στο ξενοδοχείο της Κομητείας του Ντέρμπι (County hotel) και ίδρυσε τον Όμιλο Σκίτσου του Ντέρμπι με στόχο να βρει ένα χώρο όπου οι ίδιοι αλλά και άλλοι θα μπορούσαν να εργαστούν και να μοιραστούν το ενδιαφέρον τους για την ζωγραφική και το σκίτσο, ένα χώρο για να μοιραστούν την τέχνη τους. Όρισαν μια ετήσια συνδρομή ύψους δύο σελινίων και έξι πένών. Η πρώτη έκθεση του έργου τους πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1889, στο Athenaeum Rooms.

Το 1922, η Ομάδα Τέχνης των Κυριών του Ντέρμπι ιδρύθηκε και ήταν μόνον το 1951, για το Φεστιβάλ της Βρεττανίας, όπου οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν μια κοινή Έκθεση. Τελικά συγχωνεύθηκαν το 1966.

Ο συλλέκτης έργων τέχνης Alfred E. Goodey.[1] συγκέντρωσε την δουλειά των μελών του Όμιλου σκίτσου του Ντέρμπι, και στην δεκαετία του 1940 την παρουσίασε στο Μουσείο του Ντέρμπι.

Τρέχουσες δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γίνονται τακτικές συναντήσεις για τα μέλη - για άσκηση σε ζωγραφική γυμνού, πορτραίτου και νεκράς φύσης. Πραγματοποιούνται διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών και εκθέσεις και τα μέλη χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του Ομίλου για να προωθήσουν το έργο τους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Allard, Sarah (2003). Goodey's Derby p. 12. Breedon Books. σελ. 157. ISBN 1 85983 379 9.  Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (βοήθεια)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]