Έραγκον (χαρακτήρας)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Έραγκον
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Eragon (Αγγλικά)
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταγεωργός
swordfighter
μάγος
επαναστάτης
Οικογένεια
ΓονείςBrom
Θετοί γονείςGarrow
ΑδέλφιαMurtagh (ετεροθαλής αδελφός από μητέρα)
ΣυγγενείςRoran (πρωτοξάδερφος)

Ο Έραγκον (Eragon) είναι ο βασικός ήρωας της σειράς βιβλίων "Η Κληρονομιά" ("The Inheritance") του συγγραφέα Κρίστοφερ Παολίνι (Cristopher Paolini). Τα 4 βιβλία αφηγούνται την ιστορία του, καθώς ξεκινάει ως ένας νεαρός αγρότης, ο οποίος μια μέρα βρίσκει έναν πολύτιμο λίθο. Ο λίθος αυτός αποδεικνύεται ότι είναι αυγό δράκου. Ο Έραγκον, κρατώντας κρυφή την ύπαρξη του νεογέννητου δράκου του, τον μεγαλώνει, και μια μέρα ξεκινάει ένα ταξίδι στον κόσμο της Αλαγαισίας με τον δράκο του και τον παραμυθά Μπρομ. Σκοπός του είναι να εκδικηθεί για το φόνο του θείου του από την Αυτοκρατορία του Γκαλμπατόριξ. Στο ταξίδι του αποκτά πρωτόγνωρες εμπειρίες, γνωρίζει νέους τόπους και ανακαλύπτει τη φρίκη και την καταστροφή που προκαλεί ο δαιμονικός αυτοκράτορας εξαιτίας της δίψας του για δύναμη. Μετά το θάνατο του συντρόφου του, Μπρόμ, και την αποτυχία της αναζήτησης των δολοφόνων του θείου του, αποζητά καταφύγιο μαζί με το μυστηριώδη σωτήρα του, Μέρταγκ (Murtagh), στους επαναστάτες Βάρντεν (Varden). Προσχωρεί στις τάξεις τους και αγωνίζεται και αυτός ενάντια στην αυτοκρατορία. Δίπλα του θα σταθούν ο δράκος του {Η Σαφίρα}, το ξωτικό Άρυα (Arya), καθώς και οι ελεύθεροι άνθρωποι και τα μαγικά πλάσματα της Αλαγαισίας.

Συγγραφέας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Christopher Paolini έγραψε το πρώτο βιβλίο της σειράς σε ηλικία μόλις 15 ετών. Πηγή έμπνευσης του για τη δημιουργία του φανταστικού κόσμου της Αλαγαισίας υπήρξε η περιοχή κατοικίας του στην "Κοιλάδα του Παραδείσου" στη Μοντάνα. Στην επιτυχία του αυτή συνέβαλαν και οι γονείς του, οι οποίοι είναι συγγραφείς και εκδότες βιβλίων, μεταξύ άλλων και του γιου τους.

Προσαρμογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Έραγκον πήραν το όνομα και την πλοκή τους το το βιντεοπαιχνίδι Έραγκον και η ομώνυμη ταινία.

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έραγκον {Αύγουστος 26, 2003}, Πρωτότοκος {Άυγουστος 23, 2005}, Μπρίσινγκρ {Οκτώβριος 13, 2009},

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Paolini