Ένωση Επαγγελματιών Εκδοτών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ένωση Επαγγελματιών Εκδοτών (αγγλ.Professional Publishers Association - PPA) - πρώην Ένωση Εκδοτών Περιοδικού Υλικού (Periodical Publishers Association) είναι ένας οργανισμός της εκδοτικής βιομηχανίας, ο οποίος εργάζεται για την ενίσχυση του έργου των επαγγελματιών συγγραφέων του Λονδίνου και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Η PPA διοικείται από ένα Συμβούλιο (Board) 19 μελών και διαθέτει παραρτήματα στη Σκωτία και την Ιρλανδία τα οποία αποσκοπούν στην εκπροσώπηση της εκδοτικής δραστηριότητας των συγκεκριμένων περιοχών. [1]

Σκοπός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταρχικής σημασίας στόχο [2]για την PPA αποτελεί η εκπροσώπηση, η καθοδήγηση και η ενίσχυση του έργου των μελών της. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, η PPA εργάζεται για την ανάπτυξη και την προώθηση της εκδοτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχοντας στα μέλη της προστασία και εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σύνολο των μελών [3] της ένωσης απαρτίζεται από επαγγελματίες εκδότες, εταιρείες, οργανισμούς και μεμονωμένα άτομα που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο των εκδόσεων. Η PPA διοργανώνει προγράμματα και εκδηλώσεις για τη συνεχή ενημέρωση των μελών της, προσφέρει σε αυτά ευκαιρίες δικτύωσης και διατηρεί τη Γραμμή Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Business Support Helpline) μέσω της οποίας παρέχει συμβουλευτική για θέματα νομικής φύσης.

Δράση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η PPA προωθεί την εκδοτική βιομηχανία, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών της και εργάζεται για την προώθηση του έργου τους. Επιπλέον, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, τα οποία αποσκοπούν στην πληρέστερη ενημέρωση και την ορθή καθοδήγηση των μελών της κατά την επαγγελματική τους πορεία και απονέμει τιμητικές βραβεύσεις ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς τους στο έργο της. Σε ετήσια συχνότητα διεξάγει ένα συνέδριο (PPA Conference) [4], κατά το οποίο προβάλλονται και εξετάζονται θέματα, τα οποία εντάσσονται στον τομέα της επαγγελματικής εκδοτικής. Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε τομείς [5] που σχετίζονται με την οικονομία, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τις νομικές υποθέσεις. Αναλυτικότερα, όσον αφορά τον τομέα της οικονομίας η Ένωση παρέχει οικονομική στήριξη σε μέλη για την αποπληρωμή των χρεών τους. Μέσω της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εκδοτικής βιομηχανίας στο ελάχιστο, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Ένας ακόμη τομέας δραστηριοποίησης της PPA είναι εκείνος που συνδέεται με την εκπαίδευση, στον οποίο συνεισφέρει μέσω του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Περιοδικών Εκδόσεων (Periodicals Training Council - PTC) που αποτελεί βασικό φορέα στον τομέα της κατάρτισης. Η συνεισφορά της στον τομέα των νομικών υποθέσεων επιτυγχάνεται μέσω της προστασίας των συμφερόντων των μελών της.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Διοίκηση της PPA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2012. 
  2. Αποστολή της PPA
  3. «Συμμετοχή στην PPA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2012. 
  4. «Συνέδριο της PPA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2012. 
  5. «Τομείς δράσης της PPA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2012. 

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]