Άνταμ Γκόντιερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άνταμ Γκόντιερ
Γέννηση25 Μαΐου 1978
Πιτερμπόροου[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΚαναδάς
ΣπουδέςAdam Scott Collegiate and Vocational Institute και Norwood District High School
Ιδιότητατραγουδιστής-τραγουδοποιός, συνθέτης και κιθαρίστας
Όργανακιθάρα και φωνή
Είδος τέχνηςροκ

Ο Άνταμ Γκόντιερ (Adam Wade Gontier, 25 Μαΐου 1978) είναι Καναδός μουσικός, τραγουδιστής και στιχουργός. Ήταν ο βασικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και στιχουργός του καναδικού συγκροτήματος Three Days Grace. Στις 9 Ιανουαρίου 2013 έφυγε από το συγκρότημα.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Peterborough, Οντάριο του Καναδά τον Μάιο του 1978 και μεγάλωσε στο Markham, με τη μητέρα του Πατρίτσια, και τον πατέρα του Γκόρτνον. Μετά το χωρισμό των γονιών του ο Άνταμ μετακόμισε στο Peterborough όπου αρχικά παρακολούθησε στο Ινστιτούτο Adam Scott Collegiate Vocational. Το 1995 μετακόμισε στο Norwood και παρακολούθησε στο District High School. Στο Norwood ήταν εκεί που συνάντησε τον πρώην συνάδελφό του Brad Walst.

Αξιοσημείωτες δουλειές και συνεργασίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πέρα από τους Three Days Grace ο Άνταμ είχε γράψει και συνεργαστεί με πολλούς στιχουργούς, μουσικούς και μπάντες. Μερικές από τις συνεργασίες του ήταν με τους Daughtry, Ian Thornley, Max Martin, Shaun Morgan, Ben Burnley, Art of Dying, Before The Curtain και συνάδελφους μουσικούς και παλιούς φίλους Kevin Brown Grainne Ryan και Kim Brown.

Επίσης συμμετείχε σε μερικά άλλα άλμπουμ. Έκανε τα φωνητικά και τη μουσική παραγωγή στο "I Don't Care" των Apocalyptica στο άλμπουμ Worlds Collide το 2007.

Το 2006 ήταν μέλος του ροκ σούπεργκουπ Dirty Band along με τους Geddy Lee, Alex Lifeson, Jeff Burrows, Ian Thornley και Care Failure, κάνοντας το "I Fought the Law", ως το σάουντρακ του Trailer Park Boys.

Το 2009 δούλεψε με τους Daughtry στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο Leave This Town. Το τραγούδι, "Back Again" δεν κατάφερε να είναι μέρος του άλμπουμ.

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί από τους Three Days Grace για λόγους υγείας, αργότερα επικαλέσθηκε ότι "ήταν ώρα να πάει παρακάτω". Επίσης είπε ότι τελευταία "η μουσική δεν έβγαινε από την καρδιά του. Σε μία πρόσφατη συνάντηση στο "Noise Critic Magazine" έγραφε, "Τα προβλήματα στην υγεία του Γκόντιερ σιγά σιγά εξαφανίζονται από τότε που έφυγε από την μπάντα, και πλέον έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται σε ένα καινούργιο πρότζεκτ. Η αλλαγή ήταν καταλυτική για την πορεία της υγείας του."

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχει κερδίσει δύο βραβεία ΒΜΙ pop awards όπως επίσης και στο Billboard ως "Rock Single Of The Year". Ο Michael Bell του παρέδωσε το "Big Time Award", στο "Wire Awards" το 2012. Το βραβείο που κέρδισε από τους συναδέλφους του ο Ronnie Hawkins, ο οποίος ως ανταπόδοση, το έδωσε στον Άνταμ.

Προσωπική Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι νονός μίας κοπέλας με το όνομα Roo. Παντρεύτηκε την Naomi Faith Brewer, με την οποία είχε σχέση στο λύκειο, τον Μάιο του 2004. Έχουν δουλέψει μαζί, έχουν γράψει μαζί ένα αριθμό κομματιών συμπεριλαμβανομένων αυτών του Άνταμ Try To Catch Up With The World, Lost Your Shot, όπως επίσης και το μεγάλο χιτ των Three Days Grace mega, Never Too Late. Ο ξάδερφός του, Cale Gontier, είναι ο μπασίστας του Καναδικού συγκροτήματος Art of Dying.

Το 2005, πήγε για αποτοξίνωση στο CAMH (Centre for Addiction and Mental Health) στο Toronto, όπου και έγραψε πολλά τραγούδια όπως το "One-X", το "Never Too Late", το οποίο έγραψε μαζί με την γυναίκα του, Naomi Faith Brewer. Και οι δύο έγραψαν το βίντεο για το τραγούδι, και επίσης η Naomi εμφανίζεται σε αυτό. Όσο ήταν στο CAMH στο Toronto, ο Gontier έγραψε τα "Pain", "Animal I Have Become", "Over and Over", και "Gone Forever". Όσο ήταν ακόμα νηφάλιος κυκλοφόρησε ένα δράμα-ντοκιμαντέρ για τον εθισμό του το Behind the Pain το οποίο δημοσιεύθηκε το 2007.

Σόλο Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άνταμ συνεργάστηκε το τον τραγουδιστή και στιχουργό Martin Sexton κατά τη διάρκεια του τουρ του "Fall Like Rain" το 2012, παρέχοντας ανοιχτή υποστήριξη ως σόλο καλλιτέχνης. Επίσης συνεργάστηκε με τους Citizen Cope για λίγα σόου ως σόλο καλλιτέχνης.

Συνέχισε να κάνει σόου και συναυλίες ως σόλο καλλιτέχνης. Μερικά τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει αλλά όχι σαν σινγκλς όπως τα "It's All in Your Hands", "Take Me With You", "Too Drunk to Drive" (στίχοι από Casey Marshall), "Until the End", "No Regrets", "A Beast in Me (Over and Over It Turns on Me)", και "We Will Never Forget". Πρόσφατα ως σόλο τραγούδησε τα "I Will Stay", "Try to Catch Up With the World", and "Lost Your Shot" με στο 2011 και 2012.

Τον Ιανουάριο του 2013 σε μία συνέντευξη στο Loudwire, ξεκίνησε να δουλεύει ένα σόλο άλμπουμ, και περίμενε να το κυκλοφορήσει στο κοντινό μέλλον (τέλη 2013 αρχές 2014).

Στις αρχές Μαρτίου το 2013, ανακοίνωσε δημόσια και ξεκίνησε το Adam Gontier Solo Live Tour. Το γκρουπ αποτελείται από τον παιδικό φίλο του Άνταμ Thomas RC Gardner ως μπασίστα, τον Rich Beddoe στα ντραμς και τον θείο, φίλο και μέντορά του Tom Duffy στην κιθάρα.

Ο Γκόντιερ και η μπάντα του για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στις 19 Απριλίου 2013 στην Oklahoma ως μέρος του τουρ Ink Life Tour.

Στις 11 Μαΐου 2013 κυκλοφορεί επίσημα η ακουστική μορφή και βίντεο του τραγουδιού "Give Me a Reason" από το άλμπουμ Transit of Venus, το οποίο, σύμφωνα με ισχυρισμούς, θα είναι η τελική φωνητική εμφάνιση από το χρόνο του με τους Three Days Grace.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1995: Wave of Popular Feeling (με όνομα Groundswell)
  • 2003: Three Days Grace
  • 2006: One-X
  • 2009: Life Starts Now
  • 2012: Transit of Venus

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.facebook.com/saintasonia/videos/1168429833188788/. Ανακτήθηκε στις 7  Οκτωβρίου 2016.